Tijd voor lentesneeuw//21 april-21 mei

De iep is natuurlijk dé boom van Amsterdam, maar in Noord zijn we een beetje extra ieperig. Het Vliegenbos is een uniek iepenbos in Europa. En sinds kort hebben we ons eigen Iepenarboretum aan het IJ.

Vorig jaar was een idioot iepenzaad jaar. De hele stad ritselde en knisperde. Tijdens koninginnedag ploegde de IloveNoord pont zich door eilanden van zaad in het IJ. Deze zaad overdosis gaan we dit jaar waarschijnlijk niet krijgen. Maar iepenfans kunnen de komende maand hun hart ophalen, met het Springsnow evenement.

de overdosis van vorig jaar....

De Springsnow tour start natuurlijk in Noord.  In ons arboretum begint een 8 kilometer lange iepentocht. Eindpunt is de Hortus, alwaar een speciale iepen-expo is te zien. Van 21 april tot 21 mei vinden er door de hele stad verschillende iep-activiteiten plaats. De route, app en verdere info zijn te vinden op www.springsnow.nl

Kom maar op met die sneeuw, tijd voor echte lente….

Meer iepen op IloveNoord:

http://www.ilovenoord.nl/index.php/2011/08/31/iepenarboretum-wat-is-dat/

http://www.ilovenoord.nl/index.php/2011/05/02/noord-baadt-in-het-zaad/

Reacties


ilovenoord