Wonen en muziek in Noord = vrijheid!

Acht jaar geleden kwam ik samen met mijn zoontje van twee in de Vogelbuurt wonen. De vrijheid voor mij om de stad in te gaan of juist samen fietsend naar het platteland, voor hem om ‘later’ lekker op straat te kunnen spelen, geen parkeervakken in de straat en op elke uiteinde een speeltuin en de school om de hoek, beter kon het niet. Toen ik later ook nog vlakbij werk kon vinden, was het helemaal geweldig.

Zes jaar later genoten we ontzettend van het Noorderparkfestival. Mijn zoon kreeg bij een standje een sopraansaxofoon in zijn handen en zei tussen het blazen door: “Mam dit is het, dit wil ik.” Zo zijn we bij de muziekvereniging Waterland terechtgekomen. Ontzettend lieve mensen die met veel geduld jong en oud graag een instrument leren bespelen. We kregen een leeninstrument mee en kon hij een A en G blazen. Voordat ik het wist stond mijn kind bij de opening van de Muziekstraat vol trots met bolle wangen zijn eerste twee geleerde noten te spelen. Geweldig!

Door deze ontmoeting leerde ik Maartje van de Muziekstraat kennen en zij vroeg of ik ook een instrument bespeelde en of ik misschien les wilde krijgen. Nou staat hier al jaren een gitaar in de hoek te verstoffen want ik had er voor de zoveelste keer de brui aan gegeven om noten te leren lezen en wilde wel, maar alleen akkoorden. …and so be it, ik kreeg ook les. Helaas stopte dit toen de stagiair een andere stage kreeg, maar ik heb het weer opgepakt en zit regelmatig met zeer gevoelige vingertoppen, twijfel alleen sterk of het voor mij is weggelegd, maar dat is een ander verhaal…

Later werd ik gevraagd of ik met het koor van de Muziekstraat mee wilde doen. Helaas was dat op dinsdagavond en dan zit ik altijd bij de muziekvereniging, dus dat ging niet. Gelukkig is er nu een tweede koor op vrijdagochtend waar we nu al twee maanden uit volle borst met zangjuf Rita meezingen. Het had voor mij nogal een drempel omdat ik een gehoorbeschadiging heb en al jaren niet meer durfde te zingen, behalve met mijn kind en in de auto.

Flyer Lenteconcert

Muziek en dansen hebben voor mij altijd voor vrijheid gestaan. Toen ik als negenjarige auditie deed voor een kinderkoor en daarvoor werd aangenomen, was ik het gelukkigste kind van de wereld. Dat gevoel en mijn eigen kind heeft me over de drempel getrokken om weer te gaan zingen en wat geniet ik ervan. Ik weet nog niet hoe het is om op te treden, mijn zoon daarentegen wel en mag na anderhalf jaar zelfs meedoen met het groot orkest tijdens de familievoorstelling Over de brug op 14 april. Ik weet niet wie er trotser is 😉

Zowel bij de muziekvereniging Waterland op dinsdagavond om 19.15 uur, als het koor van de Muziekstraat op vrijdagochtend om 10.30 uur ben je van harte welkom om te kijken of je het leuk vindt om mee te doen.

Muziekvereniging Waterland Hagendoornplein 1:  http://www.mvwaterland.nl

Muziekstraat-koor in de Albatros, Albatrospad 68. Voor meer info kan je contact opnemen met Maartje via maartje@broedstraten.nl

Gastbijdrage door Mariëlle Tool

Reacties


ilovenoord