7de editie Noorderparkfestival // 3 juni

UPDATE: In tegenstelling tot eerdere berichten is het hoofdpodium niet in het Volewijkspark, maar in het Florapark, op het veld tegenover de Noorderparkkamer.

Volgens de Leefstijlatlas van de provincie Noord-Holland zijn we in Amsterdam-Noord vooral ‘gezellig lime‘. We houden van gezelligheid en sportiviteit, zijn behulpzaam en gebruiken onze vrije tijd vooral om even weg te komen uit dagelijkse beslommeringen. Hoogste tijd voor het Noorderparkfestival!

De 7de editie van het Noorderparkfestival zit als vanouds weer boordevol met cultuur en lekker eten. Aan weerszijden van het Noordhollandsch Kanaal is er muziek, veel muziek. Op het hoofdpodium in het Florapark zullen onder anderen hiphopformatie Zwart Licht, Chagall, Yori Swart, Kris Berry en de jonge rockers van Palio Superspeed Donkey optreden. De onvolprezen ‘beste band ooit’ The Don’t Touch My Croque Monsieurs, oftewel TDTMCM, uit Noord zal liedjes spelen van hun nieuwe cd, die vorige week is verschenen.

Voor kinderen
Creatief collectief Hotmamahot staat weer garant voor een kinderprogramma met vermaak én lekker eten. Bij de Samenscholers kunnen kinderen eigen muziekinstrumenten maken. Ben je al jaren op zoek naar dat ene kekke jasje of die hippe damestas, sla dan je slag op de Noorderpark Bazaar langs het kanaal.

Noorderparkkamer
Vrijdenkers, -doeners en –makers moeten op 3 juni bij de Noorderparkkamer zijn. Rond het tijdelijke restaurant van kookkunstenaar Sjim Hendrix zwerven mobiele musici, straatartiesten en steltlopers. Onder leiding van violiste Esther Apituley speelt het Orkest van de Vrijheid het stuk ‘Ragda‘ van singer/songwriter Khaled. Wil je ook meespelen in het orkest? Lees dan hier verder.

Roze Tanker
Bij de Roze Tanker kun je luisteren naar The Burners, de kinderen van Het Muziekstraat Buurtorkest en zanger/accordeonist Jos de Rooij. Het programma bij de Roze Tanker zal wordt afgesloten door DJ’s Basrabas en Rahul Def Burmen.

Vuurwerk
Even na 22.00 uur wordt het festival traditiegetrouw afgesloten met een groots vuurwerk vanaf de bekende locatie, het ‘eilandje’ tussen het kanaal en de Buiksloterdijk.

Check het volledig programma op www.noorderparkfestival.nl of vind het leuk op Facebook. Het festival is gratis toegankelijk.

Het Noorderpark Festival is een samenwerking tussen stadsdeel Amsterdam-Noord, Stichting Het Kabinet, de Tanker, Hotmamahot en Noorderparkkamer.

Reacties


ilovenoord