Flier-en-fluiten op het Fantastisch Kinderfilmfestival // 1 t/m 11 mei

“Alleen de eerste zin die alles zegt, die heb ik nog niet gevonden.” Dat geldt niet alleen voor dit stukje, het is het ook het probleem van de negen-jarige SWCHWRM, “V. SWCHWRM”, uit de geweldige familiefilm ‘Mijn avonturen door V. SWCHWRM’. Deze en vele andere kinderfilms zijn vanaf vandaag (tot en met 11 mei) te zien tijdens het Fantastisch Kinderfilmfestival in EYE in Amsterdam-Noord.

De avonturen van V. Swchwrm op het Fantastisch Kinderfilmfestival

“Wanneer gaat het nou beginnen?!!” vragen vele ongeduldige kinderstemmetjes om en om in de zaal. Er beginnen 18 verschillende kinderfilms, van Rupsje Nooitgenoeg tot Dolfje Weerwolfje en Kauwboy. Flesjes Chocomel worden tot de laatste druppel leeggeslurpt. En als in de film de meester eindelijk met de nieuwe juf zoent, klinkt een heel hard “IEEEUUWW!” in de zaal. Waar architectuurgroepjes de centrale ruimte van het nieuwe EYE domineren, hebben in de filmzaal de kinderen het voor het zeggen.

De film gaat beginnen!

En voor of na de film valt er in De Tuin van Fluit en Flier van alles ontdekken. Het is niet buiten hoor, maar binnen in Cinema 2, die is helemaal omgetoverd tot wonderlijke tuin. Het Imagine Film Festival biedt zo kinderen van 2 tot 12 jaar de gelegenheid om de wonderlijke wereld van beeld en geluid te ontdekken. Met de aangeboden films, installaties, materialen en workshops kunnen kinderen invulling geven aan hun eigen fantasiewereld. Je kunt er spelen en knutselen en lummelen. En lachen boven de lachput. En naar fluitende vogels luisteren. En er is een fontein die limonade spuit! En de ouders? Die kunnen voor een Chardonnay –met citroentaart van Holtkamp- terecht in het restaurant, met prachtig uitzicht over het IJ.

De Tuin van Fluit & Flier

Wat wel wat jammer is, is dat er bij binnenkomst in het EYE (en buiten) helemaal niets zichtbaar is van het Festival. De vormgeving van de site en de flyer bieden zo’n vrolijke wereld, daar hadden wel wat banieren van mogen hangen in het EYE, om het feestelijke festivalgevoel te verhogen. Maar –ook al is het een beetje weggestopt-, misschien is er niet een eerste zin, maar wel een laatste woord die alles zegt. Het Fantastisch Kinderfilmfestival is: fantastisch.

Het Fantastisch Kinderfilmfestival is er!

Het Fantastisch Kinderfilmfestival is nog tot en met vrijdag 11 mei in EYE. Kijk voor het volledige programma op www.fantastischkinderfilmfestival.nl

Reacties


ilovenoord