Gratis en gezond eten

Als kind deed ik het graag: met een emmertje de buurt in om een lekker toetje bij elkaar te scharrelen. Bramen plukte ik in het Vliegenbos, aalbessen gewoon bij mijn oude kleuterschool in het Plan van Gool. Het nagerecht haalden de vers geplukte bessen meestal niet. Hoe dichter bij huis, hoe leger het emmertje. ‘Er hing niks meer. Echt niet!’, zei ik met een stalen gezicht tegen mijn moeder. Maar de vlekken op mijn handen verraadden me.

gratis fruit, groenten en kruiden en Amsterdam-Noord

Gelukkig is er nu de Wildplukwijzer. Op een kaart van Nederland kun je precies zien waar je moet zijn voor gratis fruit, groenten en kruiden en Amsterdam-Noord is een hoorn des overvloeds. Van wilde bieslook en rucola tot hazelnoten en gele kornoelje (?), echte plukkers kunnen zich helemaal uitleven in het Noordse groen. Bij mij aan de overkant groeien zelfs appels, peren én pruimen zie ik tot mijn verrassing. Toch dat emmertje maar weer eens zoeken…

Reacties


1 Comments on this post

  1. Weet iemand toevallig of er redenen zijn dat er in A’dam Noord redelijk veel fruitbomen (appel/peer) in het wild te vinden zijn?
    Zijn ze er toevallig terecht gekomen, overgebleven van bestaande tuinen, aangeplant om educatieve redenenen?

    Gerrit Kuilder /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord