Hemeltjelief! Festival is er weer voor iedereen! // 17 mei

Hemeltjelief! Festival 2012 presenteert een line up met Amsterdams talent en doorbrekende bands. Spannend, verrassend en genreoverstijgend, dat zijn de muzikale toverwoorden voor het festival dat plaats vindt op Hemelvaart, donderdag 17 mei 2012, NDSM Werf te Amsterdam. Met een uitgebreid culturele randprogrammering, kindervertier én gratis entree voor kinderen, is Hemeltjelief! het festival voor iedereen. En wie er geen genoeg van krijgt is er aansluitend in Noorderlicht een afterparty tot in de vroege uurtjes.

Hemeltjelief! 17 mei 2012

Elk jaar heeft Hemeltjelief! een bijzonder thema en dit jaar is dat ‘ Vogelvrij! ‘. Erg toepasselijk; NDSM is één van die zeldzame heerlijke plekken binnen het jachtige Amsterdamse stadsleven waar te midden van de mooie oude scheepswerf aan  het IJ andere regels gelden en vrijheid regeert. Op het NDSM is het gemakkelijk om even in een andere wereld te stappen. Hemeltjelief! geeft deze vrijheid op een eigenzinnig festival.

lief!

Programma Hemeltjelief! Festival 2012

 • Muziek

En er is ook muziek! Een selectie uit de programmering: Afrobeat sensatie Koffie staat onder andere op het podium van Hemeltjelief! De populariteit van deze smaakmaker uit de Dox-stal breidt zich als een koffievlek uit over Nederland. Ook Grote Prijs deelnemer Hubble Orkestar heeft grootse plannen en wint podium na podium ieders hart en ziel. Verder wordt het lekker swingen op TenTemPiés, genieten van Robin Block en rocken met Hausmagger. Voor alle smaken staat er wat op dit grote podium. Electro-liveband Dearworld, bekend van 3FM, sluit de dag op daverende wijze af.

 • Zonne Podium

BESTE BAND OOIT ... TDTMC

Houd ze in de gaten, de stoere heren van TDTMCM staan tijdens Hemeltjelief! op het Zonne Podium. Vlak voordat deze rap-punkband zijn nieuwste cd presenteert in Paradiso, spelen ze eerst de NDSM-werf gegarandeerd plat. Skanken kan bij feestband Rolf de Band, die voor de gelegenheid Akwasi van Zwart Licht meeneemt. 3FM’s Paul Rabbering tipte onlangs de band Color Ones, Hemeltjelief! geloofde zijn oordeel en boekte deze band welke is voortgekomen uit Leaf!. Verder staan Fata ‘el Moustache’ Morgana, Tuthola, Über_Ich en Maison Du Malheur op het zonnige podium.

 • Vage Vuur en Verder

DJ’s van allerlei pluimage staan op het podium Vage Vuur, zoals residents Convenant Sound System, Kroons, DJ Socrates, DJ Polyesta, Rednas_audio en EL Bongo. Op de kenmerkende  Y-helling is plaats voor kindervertier en meer, met onder andere een glijbaan van maar liefst 75 meter. De volgende acts krijgen alle ruimte op de werf: Pips:Lab ism Theatre Embassy, Taartrovers, Odd Enjinears met Roedel, Visjuweel, Het Meubilair, Plees2Be, Stof tot Nadenken, Noorderlicht Crew, Bombascha, Madelieven, Dia Docus, Kraanvogel, Softmijsjes, Flying Superbird Disco en nog vele anderen verrassingen.

 • Kunst en kinderen

voor de kids vanalles te doen!

De kunstenaars van de NDSM werf bouwen een gigantische vogel op het terrein. Een ander dierlijk spektakel is eveneens aanwezig: De Roedel. Dit project van NDSM gezelschap Odd Enjinears, staat in het teken van een heel zeldzaam diersoort: het Teilbeest. Behalve dat het van ijzer is, is een Teilbeest niks dierlijks vreemd: het loopt, roept, eet en poept. Ieder beest in de roedel heeft zo haar eigen karakter. Authentiek wild, en de complete roedel is voor het eerst te zien op Hemeltjelief!

 • Afterparty in Noorderlicht

Hemeltjelief! gaat door tot 23.00uur. Op het festivalterrein zijn kaartjes te koop voor de afterparty in Noorderlicht. Nachtvlinders kunnen daar tot in de vroege ochtend doorfeesten op de tropical bass van Narain Ashad en Bomb Diggy Crew.

Filmpje van Hemeltjelief! vorig jaar:

Wie gaat er niet naar Hemeltjelief? Wat een vraag! Het ‘aller-leukste-kinder-en-pappa-en-mamma-festival-van-Noord’ op NDSM aan de kant van Noorderlicht missen? Nou, liever niet. We verloten dus nog 1×2 vrijkaarten, … hoe? >  als je dit berichtje even facebooked of tweet maak je kans!

Reacties


2 Comments on this post

 1. hoi ik ben chaima van amsterdam noord

  chaima /
 2. Waar kan ik de tijden vinden van de optredens die komen op hemeltjelief ?
  Kan het niet vinden,
  gr.suz

  suuz /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord