Kutschatje in DIRTY BY NATURE – Nieuw Dakota // t/m 1 juni

Arno van Roosmalen opende op 5 mei de tentoonstelling met de woorden: “Eerlijkheid, vrijheid van spreken – dat zijn essentiële kenmerken van het werk van Paul van der Eerden en André van de Wijdeven, maar ook humor, ontluisterend ‘expliciet’, meedogenloos, onbemiddeld.

De sculpturen van Van de Wijdeven tonen expliciete en karikaturaal uitvergrote sexualiteit; wulpse geslachtsorganen, bloemig vlees, vervlechting, guitige ondeugd. De titels van zijn werk benadrukken deze associaties: “Rough Love Glove”, “Godspot”, “Kutschatje”, “Superhead”. Het werk is vrolijk, plaatst zich door zijn vormentaal en kleurgebruik in de traditie van de pop art en het postmodernisme. De beelden openen zich als het ware. Ze zoeken de kijker op …

Kutschatje?

Reacties


ilovenoord