Lente in je buik op De Buiktuin // 20 mei

Zelfs voor dierenhaters is het meifeest op kinderboerderij De Buiktuin het bezoeken waard. Als je daar geen zin in hebt, dan hoef je geen beest te zien.
Op deze ene dag in het jaar verandert de anders zo gemoedelijke kinderboerderij aan het Noord-Hollands Kanaal in een mini-festivalterrein. Alleen de dranghekken ontbreken.

En o ja, dit festival is natuurlijk gratis. Wel word je bij binnenkomst aangeklampt door vrijwilligers die je vragen om lid te worden. Gets nee, laat me met rust, denk je. Tot je de hoogte van de contributie hoort: voor een schamele acht euro per jaar ben je een jaar lang volwaardig donateur en krijg je ook nog vier keer een alleraardigst zelfgefröbeld clubblaadje thuis.

En dan het ‘festivalterrein’ op. Alle ingrediënten zijn aanwezig: muziek, kindervermaak, rommelmarkt, goedkoop bier en natuurlijk de vette hap. Zonnetje erbij en voor je het weet blijf je de hele middag hangen. Met of zonder kip op schoot.

en de machtige pauw van de Buiktuin toont al zijn ogen ...

Want dat verandert nooit op De Buiktuin: de knusse bijna kneuterige sfeer die er hangt. De liefde die de zelfgetimmerde caviahokken uitstralen, die echte scharreleieren met de stront er nog lekker rustiek aan vastgeplakt, de coulance waarmee dat ongeneeslijk kreupele schaap nog even door mag scharrelen. Net als de overvloed aan hanen trouwens, het merendeel over het hek gezet en te mooi om in de pan te gaan. Nog even, nog even…

De Buiktuin is verder het hele jaar (ja, élke dag) open van 10 tot 16 uur!

Reacties


ilovenoord