Marc en zijn eerste dorpje ‘de Treehouse’ op het NDSM werf

Dit is Marc.
Marc bouwt dorpjes. Hij heeft al genoeg grondstoffen verzameld om zijn vestiging op het NDSM een dorp te mogen noemen.

Er staan zeecontainers van marktplaats en er zitten mensen in met leuke ideeën. Zo is er een zweetcontainer in wording, waar mensen kunnen fitnessen en daarna kunnen bootcampen op de helling. Er zit ook een jongen die zegt dat een hermetisch afgesloten zeecontainer studio zorgt voor heel duistere muziek. Daarnaast zit er een theatergroep die veel inspiratie krijgt van containers en een muziekgroepje dat soms een rave organiseert, waarbij er gestampt mag worden boven op het dorp.

hier zie je Marc bij zijn eerste dorpje staan: de NDSM Treehouse.

Marc verzamelt nu grondstoffen voor uitbreidingen. Hij wil ook dorpjes bouwen in andere delen van Amsterdam. De crisis zou eigenlijk voor heel veel tussentijdse bouwrondes voor Marc moeten zorgen. Op elk braakliggend stukje terrein kunnen een paar zeecontainers met leuke creatieve mensen komen waardoor die stukjes land veel hoger gewaardeerd worden door buurtbewoners.

hij verzamelt nog meer zeecontainers.

De mensen met leuke ideeën waarderen Marc heel erg want er blijven niet zo veel plekken meer over in Amsterdam waar ze wat kunnen met leuke ideeën. Bij de startopstelling kwam Marc er achter dat een dorp in een NDSM loods voor onafhankelijke kunstenaars veel te veel grondstoffen kost, en enkel besteed was aan de grote creatieve bedrijven.

In het dorp op het NDSM, dat hij de ‘Treehouse’ heeft genoemd, blijft Marc doorgaan met stapelen. Kunstenaars uit het buitenland mogen gratis voor een tijdje in de containers meespelen. Nederlandse kunstenaars moeten een beetje betalen , maar in ruil voor creativiteit krijgen ze wel een hele zeecontainer. Marc wil eigenlijk ook nog anti-kraak containers om in te wonen, maar daarvoor moet hij nog langer onderhandelen

...een matchbox zeecontainer is ook onderdeel van de Treehouse

net als een hermetisch afgesloten studio

Soms mag er gestampt worden op het dorp

Hoewel Marc eigenlijk alle overwinningspunten zou moeten krijgen liggen er toch nog struikrovers in het gras. Stadsdelen willen namelijk graag vergunningen zien en die heeft hij niet. En dat terwijl er in Amsterdam zo veel stukjes land zijn die best een tussentijdse bouwronde van Marc kunnen gebruiken.

En dus speelt Marc de ontwikkelingskaart. Hij laat zo veel mogelijk mensen zien wat de meerwaarde is van zulke dorpjes. Noord kan al meeprofiteren van zijn uitbreidingen. Nu maar hopen dat Marc nog lang niet uitgespeeld is en dat hij langere handelsroutes door andere stadsdelen mag maken.

what's happening in, brother?

Reacties


1 Comments on this post

  1. Superleuk iniatief! (al lijkt het wel een beetje alsof dit artikel door een vijfjarige is geschreven, qua toon, haha).

    blabla /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord