Opening tentoonstelling 100 jaar W.H. Vliegenbos in Museum Amsterdam Noord // 6 mei

We hebben het gehaald! Het was een heleboel werk en het spande er om of het allemaal op tijd zou lukken. Maar het resultaat mag er dan ook zijn, we zijn erg tevreden! Er hangen prachtige foto’s die een goed beeld geven van het Vliegenbos in de afgelopen 100 jaar.

Fotografen o.a. Nico Koster, Kees Tabak, Kors van Bennekom en Erik Buis. Mooi historisch materiaal ook, waarvoor we –met dankbaarheid- mochten putten uit de grote collectie van het Historisch Centrum Amsterdam Noord en uit die van Albemarle.

.. bijna klaar met inrichten!

Maar we blijven niet steken in de historie, we blikken ook vooruit. Stichting W.H. Vliegenbos geeft haar visie op het bos van de toekomst, zoals bedoeld door W.H. Vliegen. Daarnaast is er een overzichtstentoonstelling van de bewoners van het bos. De afdeling Natuur- en Milieu Educatie van het Stadsdeel en Museum Natura Docet in Denekamp waren zo vriendelijk om ons dieren uit hun collectie te lenen die ook in het bos voorkomen. Dan kunt u ze eens rustig van nabij bekijken!

Met de opening van de expositie geven we de aftrap voor de viering van het honderdjarig bestaan van het bos.  Mocht u morgen niet in de gelegenheid zijn om de expositie te bezoeken: de expositie duurt nog tot 1 juli en het museum is dagelijks geopend. Van maandag t/m vrijdag van 13 – 17 uur, op  zaterdag en zondag van 11 – 17 uur.
De volgende festiviteiten rondom het honderdjarig bestaan zullen op 2 juni in het bos zijn. Daarover meer in de volgende Nieuwsbrief die komende week verschijnt.

Maar eerst hopen we u zondag 6 mei bij de opening te mogen begroeten. De toegang tot het museum is morgen gratis, evenals het eerste drankje.  U bent van harte welkom vanaf 16 uur. Komt u ook?

Reacties


ilovenoord