Oranjekoorts in Amsterdam-Noord

Als man heb ik een paar gebreken. IkĀ  kan geen deur ‘inhangen’ of dak repareren. Ik drink geen bier. En ik heb zelfs (nog) geen rijbewijs. Maar voor een potje voetbal of een wedstrijd op televisie ben ik altijd te porrren. Gelukkig bevind ik mij in Amsterdam-Noord in goed gezelschap. Elke twee jaar kleuren de straten en buurten van het stadsdeel langzaam oranje; de feestwinkel aan de Waddenweg maakt overuren. Zodra de zon zich laat zien,wordt de echte Noorderling getroffen door de oranjekoorts.

heel noord oranje

Oranje is in de tuindorpen de kleur van de hoop. Het verlangen naar eindelijk weer een groot succes van het Nederlands elftal – iets wat het eigen bestaan ineens een stuk lichter maakt. Als het niet lukt, is de teleurstelling des te groter. De ochtend na de verloren WK-finale van 2010 was nergens in Noord nog een vlaggetje te zien. De mannen van Oranje moeten er dit jaar dus nog maar een schepje bovenop doen. De Noord-Amsterdammers hebben die EK-titel zeker verdiend.

Reacties


ilovenoord