Platenlabel Excelsior in Noord/ gesprekje met Ferry Roseboom

Jaren geleden zong ik in een popbandje. Op goede dagen vergeleken wij ons met de Pixies en Garbage, maar echt goed waren we natuurlijk niet. Jaloers maar vooral met bewondering volgde ik de Amsterdamse band Caesar. Die hadden het in mijn ogen helemaal gemaakt. Hun cd werd namelijk geproduceerd en uitgebracht door Excelsior: het coolste onafhankelijke platenlabel van Nederland.

Opgericht door Ferry Roseboom en super producer Frans Hagenaar is Excelsior geworden tot het label van independent muziek van Nederlandse en Belgische bodem. Bands uit hun stal: Daryll Ann, Triggerfinger, Spinvis, GEM, Alamo Race Track, Johan… En Excelsior zetelt sinds ongeveer een jaar dus in Noord in het poortgebouw van de Tolhuistuin.

Met mijn band is het natuurlijk niks geworden, maar ik ga graag kijken en luisteren naar bandjes die wel goed zijn. Helaas is het aanbod in Noord tot nu toe beperkt. De komst van Excelsior begint echter al vruchten af te werpen. Maandagavond spelen drie singers-songwriters van Excelsior in Hotel de Goudfazant.

Bent van Looy (Das Pop) straks in de Goudfazant...

Toevallig blijk ik via het schoolplein (beste netwerkplek!) een vriend van Freddy Rosenboom te kennen. Cool! En als ik wil mag ik best wel een interviewtje met Ferry doen voor IloveNoord.

10minuten gesprek met Ferry Roseboom:

Ken je Ilovenoord eigenlijk?

Eh..wel eens bezocht, maar eigenlijk niet nee.

Ken je Noord wel een beetje?

Noord, tja. Niet echt. Alhoewel ik had vroeger verkering met een meisje in Oostzaan. Fietste ik heel Noord door. Maar wat vind ik nou van Noord?

Maar hoe bevalt het je in je in Noord dan? Jullie zitten er al bijna een jaar?

Nou we zijn erg Blij aan het IJ. Deze plek geeft een heel goed gevoel. We hebben lang in het centrum van Amsterdam gezeten. Daarna naar Utrecht, Hilversum. Was ook goed, maar we wilde toch weer terug naar waar het echt begonnen was. Terug naar de stad, waar het gebeurd. Via Paradiso kwamen we op deze plek. En het bevalt ons prima aan het IJ. Een soort Rotterdam van Amsterdam… constant beweging. Noord is heel analoog, direct, geen gedoe er omheen. Je gaat er als vanzelf hard van werken.

En de Goudfazant? Ook zo’n prachtig plek aan het IJ. Is dit een eenmalige samenwerking?

Zoiets gaat vaak toevallig. Iemand van Paradiso was bezig met Indiestad en wij kende beide iemand bij de Goudfazant. Dus dit paste goed. Als het leuk is gaan we het zeker nog een keer doen.

Verder nog plannen in Noord? Met NDSM ofzo?

Nee nog geen plannen met NDSM, maar is ook een prachtige plek. We hebben wel plannen voor hier in de Tolhuistuin. In Noord zijn nu veel ondernemende mensen, die hun geld maken met goede ideeën en hun eigen broek ophouden. Zoals de mensen van de Goudfazant. Leuk om dat te zien gebeuren. We gaan hier volgens mij hele mooie dingen maken.

http://www.ilovenoord.nl/index.php/2012/05/04/de-goudfazant-zingt-21-mei/

Reacties


ilovenoord