Pop-up Farm: met je vingers in de modder // 11 mei

Je wilt je eigen groente en fruit verbouwen maar weet niet waar te beginnen. Voor de stadsbewoner die geen groene vingers heeft maar toch zijn eigen boontjes wil doppen organiseert Farming The City in de Tolhuistuin de Pop-up Farm.

Rucola van het balkon en pruimen uit de geveltuin. Het past in de groeiende trend om het voedsel dat we eten weer lokaal te produceren. Groente en fruit dat lokaal geproduceerd wordt heeft een kleinere ‘footprint‘ en draagt daardoor bij aan een schonere aarde waar genoeg voedsel is om alle monden te voeden.

Zelf verbouwen van groente en fruit maakt mensen bewuster van wat ze eten is de gedachte. Het draagt ook bij aan een gezonder eetpatroon, want wat is nou lekkerder dan de tomaten te eten die je zelf hebt gezaaid en geoogst. Dat het helemaal niet zo moeilijk is kun je leren in de Tolhuistuin.

Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00. Kosten voor deelname zijn €10, mensen kunnen zich aanmelden via ftc@citiesthemagazine.com.

Aanstaande vrijdag, 11 mei: Get Your Hands Dirty! Bodem Basics met Fransje de Waard. Leer alles over het creëren van de optimale voedingsbodem voor je planten en help mee de Pop-up Farm in gebruik te nemen!

Farming the city geeft informatie over hoe je je stedelijk groentetuin kunt beginnen. Andere initiatieven zijn proeftuin.amsterdam.nl, stadsboeren.org en boerenstadswens.nl. Elders in Noord, op de Distelweg, is het project de Groenten uit Amsterdam van start gegaan, waar in leegstaande kantoren een heuse groente- en fruitkwekerij is gestart.

Reacties


ilovenoord