Schaapjes scheren op de Stadshoeve // zondag 3 juni

Schaapje, schaapje, heb je witte wol? Ja baas, ja baas, twee zakken vol! ….na een jaar wordt het tijd om de wol te scheren van de schapen en dat vinden ze heerlijk. En nee, we maken er geen wedstrijd van, de schapen scheerder doet het rustig en voorzichtig. Ook de lammeren komen mee, zullen die ook geschoren worden? Op het erf is een gezellige markt en de kinderen mogen spelen in de hooiberg en een ritje op de pony maken.

Je kunt er wol vilten, wol verven en wol spinnen. Ook gaan we van de wol iets moois maken, breien en haken. Op de markt kan je ook lekkere dingen proeven en leuke dingen kopen voor jezelf of je huis. Op de boerderij woont ook een kerkuil en samen gaan we de uilenballen uitpluizen om te kijken wat die uil nu allemaal eet op de boerderij! En dan worden natuurlijk de schapen geschoren en komen de lammeren mee naar de stal.

Samen met de boer lopen we een paar keer per dag door de stallen en gaan we het land in op zoek naar de melk koeien en hun kalfjes. De kans om al je vragen te stellen.

Boergondineren zal zorgen voor lekker eten en drinken!

Vergeet ik nog iets…ja… kinderen mogen weer heerlijk een rondje op de pony rijden.

schaapje, schaapje, heb je witte wol?

Reacties


ilovenoord