Secret Garden // 27 mei

Wie dacht dat het Noorderpark vooral gezellig is voor kinderen en yuppen heeft het mis. Komend weekend gaan de raampjes trillen rondom het Noorderpark. Het Secret Garden Festival zal op 27 mei (1e Pinksterdag) zijn eerste editie beleven tussen de rozen, idyllische bruggetjes en kinderspeeltoestellen.

Hoewel op de website nog stug wordt volgehouden dat de locatie ‘secret’ is, is dat geheim al lang verklapt. Petje af voor de organisatie die voor het eerst een techno festival weet te organiseren in het Noorderpark. Menig techno, deephouse en electro liefhebber heeft zijn raveschoentjes al in het vet staan, klaar om het paradijs te betreden.

Onder de 34 dj’s zijn onder meer vertegenwoordigd: Rauwkost (Rauwkost Records) Sinisa Tamamovic (UK, Night Light Records)  Counterparts (6277/Axis), LoneStriker (Rebellion / Rebel Radio) .

hier komt de main stage!

Het weer belooft heel veel goeds, 22°C!  Mocht het toch tegenvallen is er volgens de organisatie 400m2 overdekt.

het mooiste plekje is voor de Talent Stage, naast de rozentuin!

alvast even in de mood komen? ….

psst: en Iamtechno organiseert voor hen die er dan nog niet genoeg van hebben een after in de Undercurrent tot 05:00u met o.a. Boris Brejcha!

Reacties


10 Comments on this post

 1. Komend weekend gaan de raampjes trillen rondom het Noorderpark. .. overlast veroorzaken anno 2012..er nog trots op zijn ook…

  Jan /
 2. De 1e editie en hopelijk de laatste… Welke idioot heeft verzonnen om dit midden in een woonwijk te organiseren? Zouden jullie voortaan de omwonenden kunnen waarschuwen!?

  Wil /
 3. Niet alleen de raampjes…. Ook de buren zelf. Drie uitgeputte kinderen nu die hard liggen te huilen omdat ze door de herrie niet in slaap kunnen komen. Politie kan niks doen want Secret Garden heeft vergunning…… Maar moet het nu echt zo hard dat op minimaal 300 meter afstand mensen toch echt geen leuke dag hebben?

  O en nog bedankt voor het ontbreken van de aankondiging. Zo was het tot 11 uur vanochtend inderdaad “secret”.
  Jammere actie. Vandaag geen ilovenoord.

  Willem /
 4. ilovenoord geeft geen vergunningen af.
  we zijn er net geweest en het geluid op de mainstage staat echt te hard, dat vinden we ook. Nog even geduld, om 11 uur is alles stil.

  luc /
 5. Gemeente Amsterdam dit is niet voor herhaling vatbaar. Een hele dag geluidsoverlast van beukende bassen. Wanneer houdt dit op?

  Martin /
 6. Blij met deze reacties, hoe meer protest hoe beter. Al een aantal jaren wordt de rust in Noord met voeten getreden doorhet lawaai van festivals. Is er wat te vieren?? Vooral een liefhebberij van de oudste jongeren (die zijn toch al doof)waaronder de stadsdeelraadvoorzitter.

  bram de waard /
 7. Op 250m afstand van het hoofdpodium was de geluidsbelasting van de bastonen meer dan 100 dB, 13 uur lang. Kinderen konden niet slapen, oude mensen lieten zich huilend door hun kinderen ophalen, mensen die thuis moesten werken of studeren (er zijn nog eindexamens) zaten met alle deuren dicht, achter in hun huis met oordoppen in te proberen zich te concentreren. Tevergeefs. Er was geen ontkomen aan de dreunende beat. De huizen trilden.

  Reactie van organisator Coen van Dongen: Ik heb een vergunning. En ze kunnen toch ergens anders heen gaan? Ja, zo’n festival kan hij ook ergens buiten een woonwijk organiseren. Als hij lef had gehad had hij de buurt van te voren gewaarschuwd: evacueer uw huis eerste pinksterdag. Dit nooit meer.

  ylogg /
 8. Moet kunnen toch. Alles netjes verlopen. Na 23:00 geen muziek meer.
  Woon op 150 meter van park en echt helemaal niks aan de hand!

  Joop /
 9. Noord-groen-lommerrijk-bijkomen-fietsen-recreëren-genieten in alle rust.
  Dank zij de afgegeven vergunning van het Stadsdeel-Noord voor een techno-festival in het Noorderpark, midden in een woonwijk en hoorbaar v.a. de Klaprozenweg tot over het IJ via de Buiksloterdijk, Leeuwarderweg, Blauw Zand, Rode Kruisstraat, Nieuwendammerdijk, Nieuwendammerkade en ga maar zo door, zat gisteren iedereen met dit mooie weer binnen met de ramen dicht en fietsers en recreanten maakten dat ze weg kwamen… Kinderen konden niet eerder gaan slapen dan na 23:00 uur toen het geluidsgeweld eindelijk ophield. Het afgeven van deze vergunning getuigd van een ongelofelijke kortzichtigheid en respectloosheid t.o.v. alle buurtbewoners van Noord. En wij maken ons op voor een volgend weekeinde van muzikaal geweld: het besloten HetLentekabinetfestival met 1500 verwachte bezoekers, helemaal uitverkocht start a.s. zaterdag 1 juni en duurt ook weer tot 23:00 uur. http://www.hetkabinetfestival.nl. I love Noord, ik geloof niet lang meer. Hier moeten wij als buurt werk van maken.

  Ellie /
  • lieve lezers, ilovenoord heeft de vergunning niet afgegeven en vind het jammer dat er zoveel mensen last van hebben gehad. We zullen dit doorgeven aan Stadsdeel en organisatie. Verder kunnen we als ilovenoord niet meer doen.

   luc / (in reply to Ellie)

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord