Voorbij de vertruttting! NDSM Vrijstaat // 5 mei

Op 5 mei wordt de NDSM een vrijstaat. Een plek waar radicale vrijheid te vinden is. Een creatief antwoord op de strenge handhaving en andere beperkingen.

Vrijstaat Amsterdam op de NDSM Werf

Vrijstaat Amsterdam op de NDSM Werf

Vrijstaat Amsterdam gaat voorbij de vertruttting en koerst op een stad waarin alles mogelijk is. Nachtrust en nachtrumoer. Netheid en rommeligheid. Geen geijkt bevrijdingsfestival, maar een dag van de vrijheid, met vrijheid van denken, vrijheid van regels en vrijheid van creativiteit. De Culturele Stelling van Amsterdam (het collectief van kunst- en cultuurproducenten op de creatieve werkterreinen en vrije ruimten in en rond Amsterdam) wil bewustzijn over het belang van vrije culturele ruimte voor de stad versterken en het gesprek daarover aangaan.

Op de Vrijstaat zal hierover een debat plaatsvinden en zijn er veel presentaties met muziek, theater, kunst, dichters en veel meer. Op de werf is er de jaarlijkse open dag Hotdocks/Bar en Beeld waar alle kunstenaars hun deuren openen. Ook zijn er activiteiten voor kinderen.

De dag wordt georganiseerd door Stichting NDSM-werf i.s.m. De Culturele Stelling van Amsterdam, Vereniging De Toekomst en het 4 en 5 mei comité met dank aan Kinetisch Noord. Iedereen kan op eigen wijze laten zien wat vrijheid voor hen betekent.

  • aanvang 13:00 uur, gratis entree

Reacties


ilovenoord