Een Italiaans eiland in het Noorderpark // 24 juni

De Noorderparkkamer brengt deze zomer een reeks relaxte zondagen. Rond het thema Eilanden worden elke zondag een feestje gevierd met muziek, eten en drinken. Voor kinderen zijn er creatieve activiteiten. Aanstaande zondag, 24 juni, staat geheel in het teken van Siciliƫ, het Italiaanse eiland, vlak voor de punt van de laars.

Jazzpianist Aki Spadaro en percussionist Vincenzo Castellana laten horen hoe Siciliƫ klinkt. Castellena speelt op een tamburello, een traditionele Siciliaanse drum, pianist Spadaro vermengt dit met moderne jazz.

Het geheim van de Italiaanse pasta leer je zondag van Silvia van Al Ponte. Zij geeft een workshop hoe je de beste spaghetti maakt. Ook kun je pane pomodoro, cannoli siciliane, sorbetijs, wijn, olijfolie en verse sappen proeven.


In het park vind je verder de Noordse eilandjes; Noorderlingen laten zien wat hun interesses en hobby’s zijn. Je kunt worden voorgelezen uit eigen werk, de spelregels van cricket leren, luieren in een hangmat of zandkastelen bouwen.

Zondag 24 juni
16.00: concert jazztrio Aki Spadaro
14.00-17.00 uur: Siciliaanse proeverij, kook zelf pasta
14.00-16.00 uur: Noord Eilandhoppen

Locatie: Noorderparkkamer in het Noorderpark, ingang Wingerdweg 185, Amsterdam-Noord.
Toegang/deelname: Gratis.
Info: www.noorderparkkamer.nl

De serie Eilanden van de Noorderparkkamer duurt t/m 22 juli. Elke week muziek, relaxen, eten en creatieve kinderactiviteiten rond een ander eiland. De volgende weken staan onder meer Schotse doedelzak, Zeeuws ringsteken te fiets en Griekse standbeelden op het programma.

Reacties


ilovenoord