Hieperdepiep hoera! Noorderlicht is jarig! // 1 juli

Een van de mooiste plekken in noord aan het IJ, waar ik zelf het liefst dans rondom het vuur op de beats van Polyesta, daar waar Vark en Vark nog steeds geduldig wachten totdat ze omgetoverd worden tot de meest heerlijke worstjes, de ondergaande zon al je zorgen wegspoelt met een waanzinnige uitzicht …  grasprietjes die kriebelen onder je blote voeten … Noorderlicht bestaat zondag 1 juli zes jaar !

Café restaurant Noorderlicht viert zondag 1 juli haar zesde verjaardag. Tijdens de dag en avond worden de gasten o.a. getrakteerd op te gekke dj´s en bands uit Latijns Amerika. Het feest begint om 15:00 uur en eindigt rond een uur of 22:00.

Noorderlicht 6 jaar!

Noorderlicht opende haar grote schuifdeuren op 1 juli 2006. Het geldt als één van de succesvolste initiatieven van de kunstenaars die destijds de NDSM Broedplaats op de kaart wisten te zetten. Hoewel er in de beginperiode nauwelijks iets gebeurde op het NDSM terrein, wist het cafe vanaf het begin behoorlijk wat publiek naar Noord te trekken.

Het doorzichtige, koepelvormige cafe groeide binnen enkele jaren uit van een alternatief cafe voor de NDSM werf en Amsterdam Noord tot een internationale hotspot. Jaarlijks bezoeken tienduizenden gasten het cafe waar ze genieten van verantwoord lekker eten en drinken en het unieke uitzicht op de werf, het IJ en de stad aan de overkant.

Het cafe werd in 2011 door De Volkskrantlezers uitgeroepen tot ´mooiste terras aan het water van Nederland´ en wordt vaak geroemd om haar bijzondere architectuur en eigentijdse sfeer. Zo treden er zomers ieder weekend bandjes en dj´s op vanaf het podium bij de kampvuurkuil en maakt het bedrijf gebruik van een zeer duurzame bedrijfsvoering.  Ook stond Noorderlicht aan de basis van 2 jaarlijks terugkerende evenementen op de NDSM werf: Hemeltjelief! op Hemelvaartsdag en Dazzleville met Oud & Nieuw.

Genoeg te vieren dus voor alle betrokkenen en de gasten! De verjaardag van Noorderlicht valt samen met de IJ-hallen op de NDSM werf. Gasten voor Noorderlicht kunnen zich melden bij de ingang en mogen gratis het terrein op.

Programma 1 juli:

  • 15:00 uur DJ Jazz-P
  • 16:00 uur Keko Yoma (Chili)
  • 17:00 uur DJ Stroke 69
  • 18:00 uur  Goodshield (Zuid Amerika)
  • 19:00 uur  DJ Sttroke 69
  • 20:00 uur  TenTemPies

Reacties


1 Comments on this post

  1. Uhm, Vark en Vark zijn inmiddels heerlijke filetjes en worstjes geworden. Veurtreffuluk!

    Bas /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord