Il Pecorino opent aan Van der Pekplein

Ik heb echt mijn best gedaan om neutraal, objectief en kritisch te zijn, maar bij het lezen van de menukaart begon ik al een beetje te kwijlen en daarna werd het niet veel beter. ‘Een salcicce met verdures en een prosciutto crudo con rucola, alsjeblieft.’ Sophia Loren kijkt me trots aan vanaf de muur. De mensen naast ons houden op tafel elkaars hand vast.

De ‘nieuwe’ Il Pecorino is sinds deze week open. De Italiaanse broodjes- en delicatessenzaak is niet alleen zo’n 150 meter verhuisd, maar ook getransformeerd tot volwaardig restaurant. Op het Van der Pekplein nr. 2 kun je nu bijna dagelijks pizza’s uit de houtoven eten.

het terras!

Als ik aankom zit het terras bomvol. Jonge gezinnen, Overhoekse senioren, punkers en her en der hoor je Italiaans praten. Luc, totaal bevooroordeelde mederecensent van deze avond, wijst naar de nieuwe espressomachine. ‘Dat is toch een geil apparaat, of niet? Aan de voorkant zitten blauwe ledjes. En dat is Marco, de Italiaanse pizzabakker. Zijn opa was pizzabakker, zijn vader, al zijn broers zijn ook pizzabakker…’ Ik heb onmiddellijk een groot vertrouwen in Marco’s pizza skills, en dat blijkt niet ongegrond.

Marco is pizza

Over de gegrilde groentes zit zoete balsamico, de bodem is dun en knapperig, de pizza ‘biancho’ (zonder tomatensaus) is perfect voor een warme zomerdag. We drinken er rosé bij (uit Toscane natuurlijk), er komt Italiaanse pop uit de speakers en het lijkt al met al wel zomer. Om ons heen luchtkusjes, geanimeerde gesprekken en rennende serveersters die met moeite alle aanloop bij kunnen houden.

smullen!

We sluiten de maaltijd af met pizza con nutella. Een dubbelgevouwen pizza’tje met een riante hoeveelheid nutella erin. Hemels. En niet alleen voor de Nutellafreaks die heimelijk in de keuken met een theelepel uit de pot snoepen (dat zou ik natuurlijk noooit doen). Voor de vorm heb ik ook de chocoladetaart getest, als de volgende poolexpeditie nog krachtvoer nodig heeft is dit een aanrader, en het was niet moeilijk ook voor de slagroom-aardbeientaart een vrijwilligster te vinden.

een vrijwilligster (Roos!) die even de slagroom-aardbeientaart wil proeven, wij kunnen niet meer!

Eindoordeel; mamma mia, wat een fijne plek, betaalbaar (pizza’s rond de € 10) en goed eten, en vooral met zoveel aandacht en passie gedaan.

Alle nieuwtjes over Il Pecorino twittert eigenaar Mick Sonnenfeld bij @ilpecorino

il Pecorino is er voor iedereen ...

Reacties


ilovenoord