NDSM herleeft // 16 juni – 15 juli

“Op avontuur door de geschiedenis van NDSM-werf met helm en zoeklicht”, vertellen Amsterdamse kunstacademie studenten Zach Jansen en Jasmijn Terpstra over de tentoonstelling NDSM ‘herleeft’ die dit weekend geopend wordt op de voormalige scheepswerf van Amsterdam Noord.

NDSM-herleeft is het resultaat van een samenwerking tussen de Reinwardt Academie en de projectgroep NDSM-herleeft van Stichting NDSM-werf. Zach en Jasmijn zijn met mede-studenten zolders opgegaan en archieven ingedoken. Zo kwamen ze thuis bij oud-dokwerker Ruud van der Sluijs die zijn zolder vol had staan met oude brokstukken, voorwerpen en bijzondere foto’s van de werf uit de jaren ’60.

“Het is fascinerend om te zien hoe de werf is getransformeerd van nautisch paradepaardje tot een culturele broedplaats. Het idee van een verzonken stad, denkend aan het vergane Atlantis, realiseren we in een groot aqaurium waar we de werf met zijn karakteristieke kranen nabouwen met meccano, het technisch lego van vroeger. ”, zegt Zach.

Zach Jansen & Jasmijn Terpstra aan het werk voor NDSM-herleeft

Het resultaat is een unieke selectie van beelden en materialen gepresenteerd in een rauwe en spannende loods op de NDSM-werf. De tentoonstelling is makkelijk te bereiken met de fiets, maar ook met de pont voor mensen die niet uit Noord komen. Leuk om dit te combineren met het Turkse Pioniers in Amsterdam Festival, dat ook plaatsvindt op de werf, en een drankje bij Pllek of Noorderlicht.

Tentoonstelling NDSM-herleeft
Data: zaterdag 16 juni t/m zondag 15 juli 2012
Locatie: Van Riemsdijkweg nr 51, Amsterdam Noord (naast de NDSM veerpont)
Openingstijden: op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur GRATIS entree

Meer informatie: www.ndsm.nl

Reacties


ilovenoord