Nederland wint van Portugal

De zon schijnt. Alle terrassen aan het IJ zitten vol. In heel Amsterdam-Noord wapperen nog altijd oranje vlaggetjes. In zijn nieuwe zaak aan het Van der Pekplein bakt Mick de eerste pizza’s in de enorme houtoven van Il Pecorino – weer een brug tussen oud en nieuw. De weidevogels broeden. De Stadshoeve bereidt zich voor op de opening van het tweede seizoen van het Hooitel. Elke dag wijs ik Amerikaanse toeristen de weg naar Eye. “It’s that big white building over there, on the waterfront.” Bij cafĂ© De Pont kun je de hele zomer heerlijke tapas eten. De Tolhuistuin heeft al twee keer laten zien dat hun barretje aan het IJ de ideale nachtkroeg is – met dj graag! Het meisje van de bakker schenkt me haar gulste glimlach. En Nederland wint van Portugal.

Reacties


ilovenoord