OPEN ATELIERS NOORD // 9 & 10 juni

// tijdens de Open Ateliers is ook de poster van het Vliegenbos af te halen in Museum de Noord! op=op!

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni van 12.00 tot 18.00 uur vindt voor de 23e keer atelierroute OPEN ATELIERS NOORD plaats. Zo’n vijftig kunstenaars uit Amsterdam-Noord en uit de Waterlandse dorpen Nieuwendam, Schellingwoude, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot openen hun ateliers voor het publiek.

Hot spot en historie: dat is Noord! Oude industriehallen, voormalige scheepsloodsen, schilderachtige dijken, Zaanse houten klokgevelhuizen, veenweilanden, kronkelende wateren. Dit zijn de plekken waar tientallen schilders, beeldhouwers, fotografen, pottenbakkers en ontwerpers in Amsterdam-Noord hun domein hebben. Op de fiets, wandelend of met de auto kunt u hun ateliers bezoeken, hun werk bekijken en wellicht een kunstwerk kopen. U kunt bijvoorbeeld langs schilder Sigrid van Essel gaan, die met krachtige lijnen de gebouwen en waterwegen van Noord weergeeft, of langs conceptueel kunstenaar Meike Ziegler, die creatuelen maakt: performances van dagelijke gebruiksvoorwerpen. Of etser Jan Schindler, die etsen van Waterlandse dorpen en van mysterieuze figuren maakt.

POP-UP GALLERY en de overzichtstentoonstelling

OPEN ATELIERS NOORD start op zaterdag 9 juni om 12 uur. In de centrale hal van het Bredero Beroepscollege aan de Meeuwenlaan is een grote overzichtstentoonstelling ingericht met werk van alle deelnemende kunstenaars. Hier is ook een NIEUWE trekpleister: een spontane, tijdelijke POP-UP GALLERY met aantrekkelijk, klein en betaalbaar werk van de kunstenaars. Mensen die een speciale rondleiding, met uitleg van de schilders, beeldhouwers, keramisten en ontwerpers willen, kunnen zich opgeven voor Open Atelier Speciaal. Een aantal kunstenaars exposeert in de Augustinuskerk op de Nieuwendammerdijk en in het witte kerkje in Holysloot.

open ateliers noord

Noordjes kinderkunst en lijm-lab voor kids

Ook voor kinderen is er veel te beleven. Het lijm-lab is met kinderen van de basisschool aan de slag gegaan en de resultaten daarvan zijn natuurlijk ook te bewonderen. Noordjes kinderkunst geeft rondleidingen aan kinderen van 6-12 jaar op de overzichtstentoonstelling in het Bredero Beroepscollege, en organiseert een kinderatelier waar kinderen van 4-12 jaar iets moois kunnen maken. U en uw kinderen zijn hartelijk welkom

Publiekslieveling, maak kans op een kunstwerk!

Ook dit jaar kunt u weer een kunstwerk winnen! In samenwerking met Museum de Noord organiseren we de verkiezing Publiekslieveling. Als u uw stem uitbrengt, maakt u kans op een kunstwerk van de winnende kunstenaar. Lootjes kosten maar 1 euro!

Reacties


ilovenoord