Over het IJ Festival: Containerstad // 5 t/m 15 juli

Over het IJ Festival heeft een start gemaakt met de bouw van het Festivalhart op de NDSM-werf. Artistiek directeur Lode van Piggelen: “ter gelegenheid van de 20ste verjaardag zagen we een stad verrijzen, een stad gebouwd van wel 200 containers met voorstellingen van de theatermakers van de afgelopen jaren.” De spectaculaire containerstad is van 5 tot en met 15 juli te zien op de rafelrand van de stad.

“Het ruimtelijke bouwwerk is neergezet als een dambord in drie dimensies. We hebben daarbij rekening gehouden met de wens om veel daglicht binnen te krijgen, waarbij luchtbeleving een grote rol speelt. Voor de containerleverancier Pieterse is dit verreweg het meest bijzondere project dat ze tot nu toe hebben mogen maken.”, aldus Auguste van Oppen, partner bij O+A architecture.

De opbouw van het festivalhart van Over het IJ Festival 2012 vordert, kijk ze eens gaan ...

Grotere gezelschappen pakken uit voor de 20e verjaardag. Zo maakt Orkater onder leiding van Ria Marks en Titus Tiel Groenestege samen met een internationale groep acteurs, muzikanten en performers een echte Over het IJ-voorstelling waarin de locatie centraal staat: Amsterdam. Honderd jaar geleden zagen vele mannen, vrouwen en kinderen als laatste Amsterdam voordat ze de oversteek naar de Nieuwe Wereld maakten. In het muziektheaterstuk The Promised Land reist het publiek mee over het water om te ervaren wat het is om op goed geluk een ongewisse toekomst tegemoet te gaan.

// win een picknick-arrangement voor deze voorstelling! Meer info op facebook.com/ilovenoord.nl

The Promised Land - foto: Titus Tiel Groenestege

Ruigland of theater in het wild van Bonte Hond en Daniëlle Wagenaar/Het Syndicaat speelt zich af op het Nieuwe Waterlandplein rond het jaar 2099. In een wereld vol gevaren houdt een groepje mensen altijd stand: de bewoners van Ruigland. Beleef hoe ze met elkaar de strijd aangaan om het leiderschap van Ruigland. Greenpeace verzorgt een gratis theatrale fietsroute vanaf de NDSM-Werf naar Nieuw Waterlandplein. Hier zijn een beperkt aantal kaarten voor beschikbaar we raden dan ook aan tijdig te reserveren.

Noord wordt ook vertegenwoordigd door Dansmakers Amsterdam. Op de openingsavond van het festival gaat de dansvoorstelling Supernova 1*2 in première van Gabriella Maiorino. Supernova is het verschijnsel waarbij een ster op spectaculaire wijze explodeert. Deze fysieke voorstelling gaat over de dynamische kracht en pure breekbaarheid die met zo’n uitbarsting gepaard gaat.

Naast de grotere gezelschappen staan ook dit jaar weer veel jonge makers met hun voorstelling op het festival. Het complete programma, informatie over reserveringen en verzamelpunten is te bekijken op de website www.overhetij.nl.

Over het IJ Festival

5 t/m 15 juli

NDSM-werf

www.overhetij.nl

Reacties


1 Comments on this post

 1. Hee Luc,

  Ik ben het vriend van Sylvia die in Costa Rica woont. Ik wil deelnemen in de prijsvraag en als ik win, kan ik mijn kaartjes aan Sylvia geven?
  De antwoord op jou prijsvraag zou zijn, ################ (even weggehaald door ilovenoord > geen spoilers!)
  “How beauteous mankind is, O brave new world, that has such people in it.” Mazzel met alle bezigheden!!!

  Eduardo, die I Love Noord volgt uit Costa Rica …

  // je antwoord graag mailen naar info (at) ilovenoord.nl , dat is de juiste manier om mee te doen 😉

  E. Gomez /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord