Pssst… het is zomer in de Tolhuistuin // vanaf 13 juni

Dat het een hels gedoe is om de Tolhuistuin in zodanige staat te krijgen dat ie helemaal open kan gaan,  dat weten we onderhand. Gelukkig laat Chris Keulemans en zijn onvermoeibare team de moed niet zakken en ondanks alle tegenslagen met de verbouwing en aannemer weten ze een gedeelte alvast voor ons open te stellen… en wat wordt/is het (al) supergaaf!

Afgelopen zaterdag keken alvast een grote groep oranje en Tolhuistuin-fanaten de wedstrijd tegen de Denen, in de prachtige zaal met uitkijk over het IJ en de heen-en-weer varende ponten. Het terras aan de voorzijde was net een uur open, en het heerlijk fris getapt pilsje hapte daar prima weg! (Ze hebben ook Sol-biertjes!).

mega groot scherm

Naast de bar en het terras is een kleine pop-up broodjeszaak (Broodje Met) waar bijna gevochten werd om de laatste broodjes bakkelauw, waar je zelf je toppings en sausjes mag uitkiezen! Een aanrader, goed, niet te duur en heel erg lekker!

Broodje Met is OP!

Wat staat er onder andere op stapel in de Tolhuistuin deze zomer? We nemen het programma erbij en zien jullie woensdag om het EK te kijken op zeker weten het grootste scherm in Noord!

de bar in de Tolhuistuin ...

Woensdag 13 en zondag 17 juni // EK kijken aan het IJ

Op groot scherm en op vele tv’s kan je naar het EK kijken in de nieuwe bar/terras aan het IJ. Vertoning is binnen, dus gaat bij alle weersomstandigheden door. Met cocktailbar van Rising Moon en DJ Yoyok (Blijburg, Westergasterras, ‘t Blauwe Theehuis, Canvas, Noorderlicht, Odessa and Belgique)

Zondag 17 juni // Opening Schommeltuin 14:00 – 17:00

Na weken van bouwen in volle zon en regen is het zover: de Schommeltuin wordt geopend. De nieuwe ontmoetingsplek van de Tolhuistuin met schommels, zitjes en een 3D-printer. Een feestelijk moment op zondagmiddag 17 juni met een gezellige buurtBBQ, muziek en een drankje en we maken een Vogelhuisjesboom. Uit een oud melkpak, met de 3D printer, of gewoon ouderwets, met hout en een stukje dakleer: voor alle vogeltjes uit de buurt bouwen we een huisje. Hang ze allemaal op in de liggende boom samen met Reem S, Conxa en Maria Garcia, DUS Architecten, Noordjes Kinderkunst en Hotmamahot.

Vrijdag 6 juli Boomhuttenfest 17:00 – 20:00

Het Boomhuttenfest van de Young Designers komt in ieder geval weer terug dit jaar in de Tolhuistuin! We kunnen dus weer  lekker hangen en wiebelen aan de Noordkop en in de Tuin met een hapje en een drankje en al dan niet een dakje boven ons hoofd!

Zaterdag 21 juli Zomergasten: De Verlossing 19:00 (€15,- incl soep en kaas)

Speciaal deze zomer speelt Zomergasten eenmalig in de Tolhuistuin. De bar is open, er is soep, kaas en wees vrij om je eigen aanvulling qua eten mee te nemen.

Elke donderdag t/m zondag 12:00 – 23:00  Terras aan het IJ open!

Reacties


ilovenoord