Terrassen top 5 (2012)

Als de dagen langer en de rokjes korter worden,lonkt het terras. Na regen komt altijd weer zonneschijn en dan vind je aan de zonzijde van het IJ steevast een topplek aan het water.

Mijn persoonlijke top 5 van dit moment:

1 (-). Eye filminstituut. Het restaurant en de bediening hebben vanwege de overweldigende drukte nog steeds wat last van kinderziektes, maar nergens in Amsterdam is een terras dat te vinden dat zo’n weids uitzicht heeft over het IJ. Als de tafels vol zijn, kun je chillen op de grote trap.

2 (-). Noorderlicht. Paradijselijke tuin aan het water, waar ’s avonds een romantisch vuurtje brandt.

3 (-). Pllek. Beschut tegen de wind kun je lekker hangen in een stoel of relaxen op het IJstrand. Als het erg warm is, neem je tussendoor even een frisse duik.

4 (1). Café ’t Sluisje. Mijn vaste hang-out. Fraai uitzicht over de Nieuwendammerhaven. Grappige mix van buurtbewoners en dorstige passanten uit alle windstreken.

5. (-) Tolhuistuin. Officieel nog niet eens open, maar het barretje en de overdekte zitplaatsen hebben een onverwachte intimiteit. Zou een nachtvergunning moeten krijgen!

Terrasjesdag

Buiten mededinging, maar daarom niet minder de moeite waard is het terras op het Zonneplein. Op zaterdag 23 juni wordt op het plein voor de eerste keer de Terrasjesdag gehouden. Van 15.00 tot 23.00 uur zorgen de organisatoren voor gevarieerde activiteiten voor jong en oud, met eten, drinken, muziek en meer. De Landmarkt verzorgt een barbecue, Il Pecorino is present met zijn espressobar. Voor kinderen zijn er onder meer een poppenkast en een kinderdisco, Peter Faber speelt een stuk uit zijn nieuwe voorstelling en de dag wordt afgesloten met de filmklassieker De Jantjes. Het volledige programma staat op http://fijnzonneplein.wordpress.com/terrasjesdag/

Reacties


4 Comments on this post

 1. Fijn om te constateren dat Noord een paar fijne terrassen heeft!
  En ondanks de drukte vind ik de mensen die bedienen bij Eye altijd erg vriendelijk… als er dan een steekje valt, is dat wat mij betreftniet erg 😉

  renate /
 2. Ik ben het wel met deze top-5 eens, al had een top-10 ook goed gekund, want terras van Stork, Wilhelminadok, Goudfazant en IJ-Kantine zijn toch ook niet verkeerd 😉 Wat zitten we toch vol toppertjes in Noord!

  Vellah /
 3. Mooie top 5 Jeroen, en inderdaad Vellah, wat zijn we rijk in Noord!

  vliegenbos /
 4. Zelfde gedachte!!! Wat een prachtige terrassen hebben we in Noord. Als ‘Overhoekse’ zit ik het vaakst ergens bij Eye of Tolhuistuin maar bij de Landmarkt zit je ook prima hoor, met een lekker pompoensoep erbij!

  Nisha /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord