Tijdelijk Museum in voormalige Shelltoren // 29 juni

In de voormalige Shelltoren op Overhoeks wordt aanstaande vrijdag het Tijdelijk Museum geopend. De leegstaande kantoortoren aan het IJ wordt voor drie maanden getransformeerd tot tentoonstellingsruimte waar een keur aan kunstenaars en ontwerpers hun ideeën en gedachten over duurzaamheid laten zien.

Initiatiefnemers Nathalie Faber en Claartje Kortbeek zien Toren Overhoeks als een symbool van de leegstand van kantoorgebouwen. Met de tijdelijke expositie in het verlaten kantoorpand wil de organisatie duurzaamheid tegenover tijdelijkheid stellen.

Kunstenaars en ontwerpers doen in de expositie originele suggesties om energie te besparen en hoe om te gaan met afval. De tentoonstelling bevat onder meer een breimachine op windenergie en Hollandse stillevens van gerecycled plastic.

Deelnemers zijn onder anderen 2012architecten, Jurgen Bey, De Groente uit Amsterdam, Francisco Camacho, Piet Hein Eek, Grondvormen, Merel Karhof, Arne Hendriks, John Körmeling, Richard Kuiper, Leonard van Munster, Tejo Remy, Marjan Teeuwen, Florian de Visser, We Make Carpets, Wang Zhiyuan.

Tijdelijk Museum is een mobiel tentoonstellingsconcept voor stedelijke gebieden in ontwikkeling, speciaal gericht op mensen vanaf 4 jaar. Het is een vervolg op Façade, een Amsterdams project uit 2010 waarin kunst op bouwlocaties werd vertoond.

Adres: Toren Overhoeks, Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam
Openbaar vervoer: Bus 38 of de pont naar de Buiksloterweg

Dagelijks – behalve maandag – geopend van 10.00 – 17.00 uur

Entree: 2,50 euro of een donatie van 3 plastic flessen voor de kunst. Kinderen onder 12 jaar gratis

Zie ook: www.tijdelijkmuseum.org

Lees ook: Toren te koop – wat zijn de plannen?

Reacties


ilovenoord