Trouwen in Noord

Over trouwen in Noord kan ik meepraten. Ik heb het twee keer gedaan. De eerste keer trouwde ik als twintigjarige, volgens beproefd recept van veel Noorderlingen. De plechtigheid in het oude stadsdeelkantoor aan het Buikslotermeerplein en de receptie bij Dirck Dircks – een beetje shabby restaurant boven de interieurwinkel van Hasker Kroon. Het werd een bescheiden feestje met bitterballen en gebakjes. De laatste keer gaf ik het ja-woord in het kleinste kerkje van Amsterdam  en dronken we op het Meerpad met alle gasten een glas cava. ’s Avonds dansten we en dronken we tot in de kleine uurtjes op de intieme zolder van het Ponthuys. Beide verbintenissen heb ik helaas niet tot een goed einde weten te brengen, maar aan trouwen in Noord bewaar ik warme herinneringen.

Museum De Noord wijdt de komende maanden een bijzondere expositie aan trouwen in Noord, met bijzonder kostuums en foto’s: ‘Tot de dood ons scheidt’. Op 7 juli (15.00 uur) wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. Elk weekend zijn er in het museum bijzondere evenementen, zoals stamboomonderzoek (22 juli), vertoning van de schitterende filmklassieker ‘The Graduate’ (28 juli, incl. maaltijd) en een spreekuur voor mensen met huwelijksproblemen (5 augustus). Heel speciaal is dat je zondag 15 juli tussen 13.00 en 17.00 uur voor één dag gratis kunt trouwen, compleet met trouwkleding, ringen, taart en toespraken. Romantiek op bestelling. De kans dat ik zelf nog een keer in het huwelijksbootje stap is tamelijk klein – zelfs niet voor een dagje -, maar ik geloof nog steeds in de kracht van de liefde.

Voor het ‘proeftrouwen’ of het filmdiner kun je je aanmelden bij Frida Badoux: fridabadoux@msn.com of 06 – 244 602 69.

Op de kleurenfoto: ilovenoords eigen Sylvia met haar Paul, op 24 juni getrouwd in Schellingwoude

Reacties


ilovenoord