Turkse Pioniers // 16 juni -15 juli

Ali Dağ kijkt uit over het IJ in 1964. Als Turkse immigrant werkte hij toen voor de NDSM scheepswerf, nu is hij zeventig en vertelt hij zijn verhaal. ‘Op weg naar het noorden’ van Ali Dağ is één van de filmportretten van Fadime Demir te zien tijdens het Turkse Pioniers in Amsterdam Festival. Naast de unieke foto- en filmtentoonstelling over de eerste generatie Turkse immigranten in Amsterdam, is er elk weekend een randprogramma vol theater, muziek en lekkere hapjes.

Ter ere van 400 jaar vriendschap tussen Nederland en Turkije wordt dit festival geheel gratis aangeboden door het Amsterdam Museum, Nieuw Dakota en Stichting NDSM-werf.

Openingstijden Expositie Turkse Pioniers (16 juni – 15 juli):

  • donderdag en vrijdag: vanaf 17:00
  • zaterdag: vanaf 14:00
  • zondag: vanaf 12:00

Evenementenprogramma Festival:

Van 16 juni t/m 15 juli vindt een festival plaats waar in de tuin van Nieuw-Dakota een tent staat waar bijeenkomsten, lezingen, muziekoptredens en theatervoorstellingen worden gegeven. U kunt zich voor de afzonderlijke programmaonderdelen opgeven via info@nieuwdakota.com

Ticket to Istanbul door Soundtrackcity. Tijdens deze geluidswandeling ga je mee het water op, op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen Amsterdam en Istanbul. Terwijl je luistert naar de soundtrack veranderd het IJ gaandeweg in de Bosporus. Als je aan land gaat waan je je in Istanbul. Het startpunt is op 3 gezette tijden bij Nieuw Dakota in Amsterdam-Noord (zie onderstaand). De wandeling eindigt op het Beursplein in Amsterdam-Centrum.

  • Zaterdag 16 juni: vertrek om 16:20, 18:00 en 19:00
  • Zondag 17 juni: vertrek om 13:20, 15:00 en 16:00

Ali Dag kijkt uit over het IJ, 1964

Reacties


ilovenoord