Voor wie van vis houdt…

Al dik anderhalf jaar heeft de van der Pekstraat de beste viszaak van Noord: ROYALVIS & TRAITEUR. Eigenaar Hafid heeft een prachtige zaak ingericht waar je zeven dagen per week verse vis kan krijgen. Visjes om zelf thuis klaar te maken, maar je kan het natuurlijk ook door Hafid zelf laten doen..

beste viswinkel van Noord..

Het concept is simpel en lekker. Kies ter plekke wat je wilt. Inktvis, sardientjes, groot stuk zalm… Veel, weinig het maakt niet uit. Je wijst het aan, het gaat op de bakplaat en daarna op je bord. Salade erbij, mandje brood…helemaal goed. Elke dag kan je er tot acht uur ‘savonds terecht. Binnen eten of aan een tafeltje op straat. Meenenemen kan natuurlijk ook. Of laten bezorgen voor een echt groot visfeest.

Hafid in zijn prachtige zaak...

Mijn favoriet is de vissoep. Een flinke portie dikke soep met brood kost twee euro (jaha!), stukje citroen standaard erbij. En wat je zeker moet meenemen: een flesje olijfolie van zijn vader. Die heeft als hobby-olijfboomgaard in het Rifgebergte. En die hobby neemt hij heel serieus, want de olie is heerlijk. Niet te sterk van smaak, maar vol en zacht. Beetje zout en peper..broodje dopen…Lekker!!. Een flesje kost 2,50, maar ben je erg van de olijfolie dan neem je een 5liter fles mee voor 25euro.

Olie uit het Rifgebergte...

De zaak loopt goed en Hafid is blij met zijn plek in Noord. Hij heeft zelfs al plannen voor een volgend restaurant. Niet vis maar vlees. Zelfde concept. Je wijst aan waar je op dat moment zin in hebt en het wordt ter plekke voor je gegrild of gebakken. Geen vast porties dus, maar precies zoveel als je aan kan. Uit ervaring weet ik dat ik meestal toch iets te veel bestel… kan gewoon niet kiezen….

www.royalvis.nl  van der pekstraat 88-90

Reacties


1 Comments on this post

  1. wat leuk ik ga zeker kijken! maar vlak ook viszaak Tel niet uit!! zij zitten in de landmarkt en zijn altijd vriendelijk, behulpzaam en niet duur!

    claudia /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord