Waar ga ik voetbal kijken?

De grote wedstrijden van het Nederlands eftal bekijk ik altijd samen met mijn beste vrienden R. en J., in de intimiteit van een van onze huiskamers. We beschouwen onszelf als echte kenners, dus we zeggen alleen het hoogst noodzakelijke. “Geel.” Parttime-voetballiefhebbers – “wanneer krijg je eigenlijk een hoekschop?” – worden tijdens de wedstrijd volledig genegeerd. Naarmate de spanning stijgt, worden we steeds onrustiger. J. begint na vijf minuten al te ijsberen achter de bank, R. staat de helft van de tijd te roken in de tuin en ik kan geen seconde meer stilzitten. Liefhebbers zijn ineens fans geworden. Als Oranje scoort, schreeuwen we de longen uit ons lijf en vliegen we elkaar meteen om de hals. Sport verbroedert.

Helaas zijn beide mannen de eerste wedstrijd niet beschikbaar.Ik zal mijn heil voor Nederland-Denemarken (zaterdag 9 juni, 18.00 uur) dus ergens anders moeten zoeken. Gelukkig zijn er in Amsterdam-Noord genoeg opties: bijna alle kroegen hebben een scherm én een tap. Speciale EK-avonden zijn er onder meer in restaurant Noorderlicht, waar je deze zaterdag na het voetbal (op twee schermen) kunt genieten van de skaband Rolf de Band. Zelfs de Tolhuistuin opent voor het eerst voorzichtig zijn deuren tijdens alle wedstrijden van Nederland. Voetbal kijken op het terras; drank in het barretje aan het IJ.

Wilhelminadok heeft voor de wedstrijden van Oranje op de eerste verdieping een beamer met scherm staan – buiten mocht helaas niet. Pllek (NDSM) heeft voor het EK het grootste ledscherm gekocht wat te betalen is. En de pannenkoekenboot heeft speciale arrangementen voor de groepswedstrijden tegen Duitsland en Portugal.

De nieuwe vestiging van Il Pecorino (Van der Pekplein) opent donderdag 14 juni met de groepswedstrijd van Italië tegen Kroatië (18.00 uur) op groot scherm en laat vanaf dan alle wedstrijden van de ‘Azzurri’ zien – zo lang ze in het toernooi blijven.

Keus genoeg dus. Ik slaap er nog een nachtje over en droom van glorieuze overwinningen.

Reacties


2 Comments on this post

 1. Freddy & die Düsenjäger
  Duitse troostende (wie wint?) Salonpop
  Woensdag 13 juni om 18.30 – 20.30 treden Freddy & die Düsenjäger op in de Buiksloterkerk. Ze spelen Duitse salonpop van Conny Froböss tot Drafi Deutscher en Peter Maffay. Entree lezers Ilovenoord -doe je ILOVENOORD badge op!)10 euro ipv 12,50. De kerk wordt omgebouwd tot bierhal. U kunt direct uit het werk naar dit concert: voor eten wordt gezorgd met een bierhalmenu (7,50). Na afloop is dé wedstrijd van het EK (gratis): Nederland – Duitsland. Reserveren is gewenst via http://www.podiumamsterdamnoord.nl. Buiksloterkerkpad 10. Zaal open vanaf 18.00 uur.

  paul vonk /
 2. Ik ga naar Noorderlicht op de NDSM. Leuke band na.

  http://www.facebook.com/events/316504928433469

  Esta Goossens /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord