Buurtbecue met vis van buurmannen Joop & Joop

De uitdaging van buurman Jair was duidelijk: vang zo veel vis dat mijn barbecue van een meter lang compleet gevuld wordt. Makkie natuurlijk voor buurmannen Joop senior en Joop junior, die elk weekend met een auto vol zalmforel van hun vistripje terugkeren. Veel meer was er niet nodig voor de eerste buurtbecue in de Leeuwerikstraat, vorige week donderdag.

ontzettend veel zalmforel ...

Waar het idee precies vandaan kwam is onbekend, maar vaststaat dat het iets met koffie bij Al Ponte te maken had. Ineens was er een datum, vervolgens een Facebook-evenement, en daarna hoefde alleen nog even de vis klaargemaakt te worden. Wie niet digitaal ingelicht was, hoorde het wel via mond-tot-mondreclame, of liep toevallig langs en schoof aan. Potentiële buurman en -vrouw Thor en Tjitske, die om de hoek naar een huis hadden gekeken, hielpen mee met viskoekjes bakken en ontdekten hoe gezellig het kan zijn in de Vogelbuurt. Buurvrouw Fatima flanste, hoewel ze eigenlijk niet zo veel in huis had, nog even snel een tajine in elkaar.

Iedereen kletste met iedereen over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld waar de volgende buurtbecue zou plaatsvinden. En de kinderen voetbalden in en om de tuin. Of waren even helemaal zoek, maar waren daarna met een ijsje wel weer te lokken …

tegeltjes-wijsheid in de Leeuwerikstraat, so true!

Reacties


ilovenoord