Dansmakers openen Over het IJ Festival

Gisteren werd de 20e Editie van Over het IJ Festival geopend. Bovenop de containers van de gebouwde tijdelijke stad stonden dansers van de Dansmakers (uit Noord!) een prachtige act uit te voeren met vlaggen. Het bleek een voorstelling te zijn in het kader van het Archief van vergeten signalen. Doodstil, bijna van plastic leken deze personen het festival te openen …

Archief voor vergeten signalen ...

Wil je deze Dansmakers live in actie zien op Over het IJ, bekijk dan eerst hun kunsten in onderstaande trailer, echt waanzinnig! De voorstelling SUPERNOVA!

…. Beesten en planeten, duidelijke mechanismen, diepe aardsheid, het mengen van dynamische kracht en pure breekbaarheid; SUPERNOVA verbindt ons mensen met moleculen, organismen en bewegende sterren.

De twee duetten transformeren de sterke fysieke impact van de menselijke relaties in een stralende energie gericht op het emotioneel, fysiek en psychologisch betrekken van het publiek in een atmosferisch en onuitgesproken ritueel die performers en toeschouwers met elkaar verbindt.
SUPERNOVA is de eerste productie van Dansmakers Amsterdam die wordt gepresenteerd op Over het IJ Festival.

Maiorino heeft SUPERNOVA speciaal gecreëerd voor deze locatie en gebruik gemaakt van het handelsmerk van Over het IJ Festival: de zee container. Een abstracte constructie die doet denken aan een walvis is de setting voor de twee duetten. Het publiek verplaatst zich rond en door de constructie met elk duet voor de duur van de voorstelling totdat ze uiteindelijk de reis van SUPERNOVA doormaken …

Over het IJ Festival 5 – 15 juli
Kaarten: €12,00 / €10,50 (korting)
Kaartverkoop: www.overhetij.nl

Reacties


ilovenoord