Franse charme en romantiek in Eye – win een vrijkaartje! // 11 juli t/m 29 augustus

Nu de temperatuur wat stijgt, de zon ’s avonds langzamer in het IJ zakt en de zwoele rokjes uit de kast zijn gehaald, is het tijd voor het romantische zomerprogramma van Eye. Van 11 juli tot en met 29 augustus 2012 presenteert EYE een retrospectief van Simone Signoret en Yves Montand. Ter gelegenheid geven we samen met EYE 5x 2 premiere-tickets weg aan lezers van ilovenoord!

De twee sterren van de Franse film werkten met grote regisseurs uit de Franse cinema, trokken de aandacht door hun politiek engagement en waren buitengewoon geliefd bij het publiek. Signoret dwong respect af met haar vertolkingen van door het leven getekende vrouwen, Montand – ook beroemd als zanger – was de belichaming van de Franse charmeur die gestalte gaf aan stoere, maar ook gevoelige mannen.

Z

Het zomerprogramma – een samenwerking met Institut Français – biedt de unieke gelegenheid om alle beroemde én minder bekende films van Signoret & Montand nog eens te zien. Ook zijn er speciale evenementen, waaronder een vraaggesprek van filmcritica Floortje Smit met cabaretier Marc-Marie Huijbregts over zijn lievelingsfilm Le chat en een Klassiekerlezing over Casque d’or (de gerestaureerde kopie wordt door EYE heruitgebracht) door filmjournalist André Waardenburg.

Room at the Top

Ter gelegenheid is een prachtige festival krant gemaakt, die je hieronder kan bekijken! (…. en het antwoord van de prijsvraag vind je in deze krant)

Win een van de 5x 2 vrijkaartjes voor de feestelijke opening!

Woensdag 11 juli om 19:00 is de feestelijke opening van het Simone Signoret & Yves Montand Zomerprogramma. Samen met EYE geven we 5x 2 kaartjes weg aan jullie! Je kan kiezen uit een van de twee openingfilms om te bekijken (Room at the Top of Z), er is een drankje en naderhand een muzikaal optreden van het jazzseptet Stolen Moments met leadsinger Martine Kennis ….

Wat moet je doen?

Beantwoord onderstaande vraag en mail je antwoord o.v.v. “minnares” naar info (at) ilovenoord.nl ….

  • Wie was de geheime minnares van Yves Montand ?

Bekijk het hele programma op de site van EYE

Reacties


ilovenoord