HENK is terug! // 21 juli

Op de NDSM werf loopt al weken iemand rond met een rekenmachine. Faseverschuiving bij windkracht 3, vanaf windkracht 4 schakelgebied 3 achter. Audiofiel Niels werkt voor stichting HENK en berekent de beste plaats en afstelling van de boxen. Met elke weeromstandigheid wordt rekening gehouden.

Volgende week zaterdag betreden HENK en zijn vrienden weer het NDSM. Van 11 tot 11 gaan zij los op de Y-helling, waarbij de beats niet alleen gehoord maar ook vooral gevoeld moeten worden.

HENK 2012

Stichting HENK werd vooral bekend tijdens Amsterdam Dance Event 2010 waarbij een 24 uurs marathon plaatsvond in een inmiddels onbetaalbare loods van het NDSM. Met dit 24uurs feestje heeft Henk goede vrienden gemaakt. Dat bleek nodig: afgelopen jaar viel het festival volledig in de regen en de overdekking bood dan wel bescherming tegen de regen maar ook tegen de muziek; die werd slecht hoorbaar.


24 uur HENK

Henk heeft inmiddels meerdere obsessieve maatregelen genomen om zaterdag iedereen tevreden te stellen. Zijn vrienden kunnen zaterdag niet alleen genieten van elektronische muziek maar ook bijkomen bij het ritme van het gesproken woord, onder begeleiding van…wat? De Dixieland Jazz Band!

Bezoekers liggen hoe dan ook aan de voeten van de dj’s: het podium wordt gebouwd in het platvorm van de bekende hijskraan. Voor de gelukkigen is er tevens een privĂ© achtertuin waarin HENK 7 vrienden bedient met een geheel verzorgde bbq, met uitzicht op het festival.

Om dit laatste te winnen share en like onderstaande foto met 6 vrienden!

share en like

Henk, inmiddels 4 jaar Noordeling, geniet zo lang het nog kan van de ruigheid van het NDSM. Het festival blijft kleinschalig en vriendschappelijk, een biertje kost 2 euro en een waterflesje krijg je met de dop er op.


FEEST!

Maar waar we vooral naar uit mogen kijken is een aantal performances in relatie tot de bijzondere Henk- filmpjes op youtube. Henk beloofde me zaterdag zowel van toelichting als van verdere vervreemding te voorzien.

Hoe dan ook, als Henk’s vrienden er zijn (en die zijn er!!!), mogen we zaterdag een markant feestje verwachten…


Nora Tinholt & Toru Fujimoto

PROGRAMMA:

Live acts:

AQUARIUS HEAVEN live (FR)
DARKO ESSER live
DELANO SMITH live (USA)
ESHU live
FRANCESCO ROBUSTELLI live
FRANK HAAG live
HAUK ‘N BAUM live
JASON LANOX live
JURWIN ABBO live
MAKAM live
MFD live (David Labeij & Julien Chaptal)
OLENE KADAR live
POMPIDOU live
PORTABLE live (DE)
ROBIN KAMPSCHOER live
SAN PROPER live
THE NATIONAL FANFARE OF KADEBOSTANY live (CH)
TIGER & WOODS live
TOM TRAGO live (special HENK set)
TONE BARDO THERAPY live (by Ion Ludwig)

Performances & installaties:

CRYSTALMAFIA (DE)
ELKI BOERDAM
INGA CHOLMOGOROVA
JOOST DINGEMANS
JURIAN VERMOOLEN
KONSTATIN GUZ
LYOBOV MATYUNINA
MAUD OONK
PIET HOOGEBOOM
KIM TUIN
ROSA SIJBEN
SERGEI TERESUK
SVEN VAN ASTEN
TERRY VREEBURG
TORU FUJIMOTO
NORA TINHOLT
VINCENT KNOPPER

Het gesproken woord:

ALEXIZ DE ROODE
BERNHARD CHRISTIANSEN
DAAN DOESBORGH
DENNIS GAENS
DIRK VIS
ELFI TROMP
GOVER MEIT
JAN PIETER KASTELEIN
JAN WILLEM ANKER
JOSSE KOK
KEES DE HAAN
MEGAN VAN KESSEL
NIENKE ESTHER GROOTEN
OSCAR WYERS
QUIRIEN VAN HAELEN
RENS VAN DER KNOOP
SIMON MULDER
TSEAD BRUINJA

Begeleid door DIXIELAND JAZZ BAND

Reacties


ilovenoord