Pop-up winkels Modth & Attic Empire

Attentie hippe lezer: nieuw vintage en design hemeltje gespot, middenin de Van der Pekstraat. Voor mijzelf een verrassende ontdekking, want ik weet altijd alles als laatste, maar door de incrowd hier bij ilovenoord werd er al reikhalzend naar uitgezien.

Nietsvermoedend stak ik de Van der Pekstraat over. Net een citroenijsje gegeten bij de mooi verbouwde avondwinkel Mina. Voor een pand dat al een tijdje leeg stond ziet mijn ervaren shoppersoog twee kaartenrekken. Ook zie ik al op 10 meter afstand (speciale gave) leuke jurkjes binnen. In de deuropening staat Eefje de Bruijn, eigenaresse van Attic Empire.

Eefje en haar Empire

Attic Empire is een webshop met vintage mode voor heren, dames en kinderen. Sinds kort kun je een deel van haar grote voorraad ook live besnuffelen, passen en meenemen. Voorlopig in een ‘pop-up’ setting, open op di, wo, do & zat van 12 tot 17 uur.

Vintage feestje

In augustus gaan ze verbouwen, en vanaf september is het een ‘echte’ winkel, met wat meer ruimte, en ruimere openingstijden. Haar buurman is de designwinkel annex galerie Modth. Hier theedoeken van Piet Hein Eek gebroederlijk naast bronzen beeldjes, dressoirs, schilderijen, en een stapeltje oude boeken waarvan het niet helemaal duidelijk is of ze decoratie, leesmateriaal of koopwaar zijn.

Oh, en de kaartenrekjes; daarin Eefjes eigen ontwerpen. Peas kaarten-met-kadootje voor baby’s, oma’s en alles ertussenin. Toen ik weer buiten stond, dacht ik even dat ik in de negen straatjes was. Wordt de Van der Pek het tiende straatje? We zullen zien…

Reacties


1 Comments on this post

  1. Ik ga beslist kijken en heerlijk dat het vanaf September vaker open is!

    FRIDA BADOUX /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord