ZZZZzzzzzomer?

Zijn we langzaam in zlaap aan het zukkelen, zo aan het begin van de Zzzzomervakantie? Niets van dat al! De afgelopen twee dagen heb ik de zomervakantie zoet en zacht in lijf en leden laten glijden en heb genoten van klassieke en onverwachte activiteiten in & om het huis.

Maandag werd er voor mij gekozen. Geen uitje naar het verbouwde Koninklijk Paleis, (“Sorry, hoor… mij leek mij toch echt wel leuk…”) maar lekker gewoon gezellig naar het Pierebadje op het Plejadenplein. En het wás gezellig en het wás weer fijn om daar te zijn. Even slikken toen het een ‘onbekende’ (Ernesto is op vakantie?) was die de watermeting kwam doen, maar zijn blik gaf voldoende vertrouwen.

Pierebadje style

Gerard van de BSO in de Evenaar kwam voorbij met een grote groep BSO-ers met vakantie, die het bad lekker vulden, maar op de een of andere manier mopperden we er niet zo erg op als ‘normaal’. Iedereen is nog fris, iedereen heeft er nog zin in… het is immers (pas) de eerste week van de Zomervakantie.

Pierebadje Plejadenplein

Gisteren (dag twee – van de tot nu toe – tropische Zomervakantie 2012) was ik aanwezig bij de repetities, bij het werkproces in progress van theaterproject Trammeland op de Werf. Ik trof een groep (pre-) pubers die, ondanks de zinderende hitte, in vol enthousiasme bezig waren met een rondje improvisatie. Samen aan de slag met het verloop van de verhaallijn, rollen verdelen en ondertussen ook je vetste persoonlijke skills laten zien. Doodserieus, geïnteresseerd en stuk voor stuk met een notitieblokje en een pen op schoot. Ideeën schrijven! Daarna even lekker afkoelen onder de tuinslang, onderbroekenlol met als decor – het mooiste uitzicht van de stad.

Spelen, oefenen, overleg en proberen!

De bijna twintig deelnemers zijn tussen de 9 en 13 jaar (‘volgend jaar ga ik naar de 2e klas van het Damstede’) maar je ziet weinig verschil. Er is één grote gemene deler. Samen maken, samen creëren. Gezamenlijk een theatervoorstelling plus decor (van rest– en afvalmateriaal!) maken op basis van improvisatie en eigen ideeën. De professionele begeleiders prikkelen en stimuleren. De kinderen leren, groeien en op basis hiervan bepalen ze hun eigen koers binnen de voorstelling. Ontstaat hier een nieuwe generatie eigenzinnige (theater)makers, die als het even mee zit, de komende decennia de NDSM-werf laten voortbruisen?

Rollen zijn verdeeld!

Iedereen mag komen kijken naar het resultaat. Van harte welkom, zelfs. Aanstaande donderdag 26 juli om 14:00 uur. Zorg voor beschermende kleding, want het kan flink heet worden onder aan de helling op de NDSM-werf, bij de trammetjes.

Reacties


1 Comments on this post

  1. Zoals altijd weer heel zzzzzzzzzzzonnig

    Ida de Groot /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord