Schuilen voor de stortbui in je eigen hut

Wat is er nou een betere plek om te schuilen voor een zomerse stortbui – compleet met donder en bliksem – dan de hut die je net zelf gebouwd hebt?

Toegegeven, we hadden de hut niet helemaal zelf gebouwd tijdens de Z.I.N.-vakantieweken. Een compleet bouwwerk optrekken uit pallets is voor Timon en Noah (straks naar groep drie) misschien wel wat hoog gegrepen, dus adopteerden we een verlaten hut waarvan we onmiddellijk het kartonnetje dat als dak moest dienen vervingen door een degelijk zeil en dat stevig vasttimmerden. Met dank aan de begeleiders die ons rijkelijk voorzagen van hamers, spijkers, bouwmaterialen en advies.

Het karton werd een vloerkleed waarop getekend kon worden en toen begon het al behoorlijk wat te lijken. En dat was maar goed ook, want het hield al snel op met zachtjes regenen. We kropen snel in ons behaaglijke hutje en doodden de tijd met tekenen op de vloer en muren, en het maken van onderstaand filmpje. Apetrots waren we op onze dakconstructie, de enige in het hele huttendorp die waterdicht was. En van tijd tot tijd kwam er een buurtbewoner bij ons schuilen.

Na de bui was er voor het springkussen, de klimmuur, het voetballen en alle andere activiteiten geen tijd meer, maar dat komt vast nog een andere keer.

Hutten bouwen in het Noorderpark from Wim de Jong on Vimeo

Zomer in Noord

  • 13 t/m 17 augustus in het Noorderpark, achter de Roze Tanker (voormalig BP-Station West).
  • 20 t/m 24 augustus in de Corverbosstraat (op het plein bij de Mgr. Bekkersschool).
  • 27 t/m 31 augustus in de Molenwijk, bij Natuurspeeltuin het Diereneiland en het Cruijffcourt.
  • 31 augustus feest in de Molenwijk.

Reacties


ilovenoord