Drie dinsdagen het IJ gesloten, het afzinken gaat beginnen!

Op dinsdag 25 september, op dinsdag 2 oktober en op dinsdag 9 oktober is het IJ voor alle scheepvaart gestremd ter hoogte van het Centraal Station. Op deze dagen gaat Noord/Zuidlijn een aantal tunneldelen afzinken, waarvoor de veren moeten wijken. Dat wordt dus topdrukte voor Al Ponte, die dan speciaal al heel vroeg opent voor dit spektakel!

De wijzigingen:

  • Het Buiksloterwegveer (Buiksloterweg – CS) vaart deze drie dagen niet tussen 06.00 en 21.00 uur. je moet dan gebruik maken van het gewijzigde IJpleinveer.
  • Het IJpleinveer (IJplein – CS) vertrekt deze dagen in Noord vanaf de normale plek bij het IJplein. De aankomst- en vertrekplek in het Centrum is echter verschoven. Die ligt nu bij de Piet Heinkade, ca. 300 meter ten oosten van het Centraal Station. Het IJpleinveer vaart dan elke 10 minuten, met onze grootste veerboten.
  • Deze regeling geldt telkens tot 21.00 uur. Het IJpleinveer vaart op deze drie dinsdagen niet na 21.00 uur. je kan ’s avonds na 21.00 uur wel weer gebruik maken van het Buiksloterwegveer.

gewijzigde aanlegsteiger voor IJpleinveer

Reacties


ilovenoord