Eddie the Eagle maakt ons onvergetelijk

Eddie the Eagle zal niemand ooit vergeten, ilovenoord ook niet. Niemand vergeet de feestjes in de Tolhuistuin, Overhoeks en Magna Plaza. Legendarisch! Zoals Geschichte der Nacht en The Restaurant at the End of the Universe met bruisende cocktails van kunst en bier. Nog nooit ging ilovenoord zo hard uit zijn dak als bij TripppleNippples op Eddie’s laatste feestje. En Eddie doet er nog een schepje bovenop! Het mobiele museum initieert de Oral History: een uniek tijdsdocument waarin de burgers zelf hun tijd verwoorden en verbeelden. We kunnen onszelf vereeuwigen… Ilovenoord steunt de initiatiefnemers van het mobiele museum: Arthur van Beek, Sieto Noordhoorn en Aukje Dekker, en doet een speciale oproep om aan dit tijdsdocument bij te dragen in de vorm van een persoonlijke noot uit Noord.

Druk je stempel op de tijd!

Doneer €10-20,- op Voordekunst en plaats jouw bericht in de Oral History van Eddie the Eagle. Stuur ons hiervoor een bericht, foto of ingescande tekening aan de toekomst of het verleden. Een favoriete uitspraak, een geboortedatum, een herinnering, het kan van alles zijn. Iets dat je niet mag vergeten.

Hoe werkt het?

Het Eddie the Eagle Museum treedt met de Oral History in de voetsporen van Eddie Edwards, de Olympiër uit 1988 die ook wel Eddie the Eagle werd genoemd vanwege zijn authentieke schansspringtechniek. ‘Nobody remembers any of the winning Olympians of the year 1988. However, nobody forgot about the one that ended last, Eddie Edwards’, vertelden Engelse vrienden ons deze zomer. Eddie the Eagle, de eerste Britse schansspringer ooit. Hij had zijn gewicht niet mee en droeg dikke jampotglazen die regelmatig besloegen tijdens het springen waardoor hij weinig kon zien. Hij eindigde dan ook laatste.
Echter, zijn charismatische manier van springen, zijn presence en gebrek aan succes maakte hem onvergetelijk. Trots op zijn Olympisch verleden, vult Eddie the Eagle tegenwoordig zijn dagen met gips. Hij werkt nu als stucadoor.

Kringloopwinkel De Lokatie uit noord , de Tolhuistuin en de Pick Up Club op de NDSM-werf en ilovenoord werken mee aan de Oral History.

Reacties


ilovenoord