EYE, Shell en Café-restaurant De Pont roepen op 25 september speciale pont in het leven, het IJpromenadeveer

In verband met het afzinken van tunnelelementen voor de Noord/Zuidlijn is het IJ op dinsdag 25 september ter hoogte van het Centraal Station afgesloten voor al het scheepvaartverkeer. Op initiatief van EYE, Shell en Café De Pont vaart die dag het IJpromenadeveer.

Vanwege de werkzaamheden vaart het Buiksloterveer niet op dinsdag 25 september. Ook is de aankomst- en vertrekplek van het IJpleinveer in het centrum verschoven. Mensen die in Noord wonen, werken en recreëren, moeten hierdoor rekening houden met een aanzienlijk langere reistijd.

EYE, Shell en Café De Pont hebben daarom de handen ineengeslagen en IJveer 35 van het GVB gehuurd. Deze veerboot zal op 25 september, van 09:30 tot 21:00 uur, tussen Amsterdam Centraal en de IJpromenade varen. Het zogenoemde IJpromenadeveer is gratis en kan per overtocht vijftig mensen overzetten. (Brom)fietsen, scooters, Vespa-cars en dergelijke zijn op de in 1957 gebouwde veerpont niet toegestaan.

“Iedere dag maken circa twintigduizend mensen gebruik van het Buiksloterwegveer, waaronder vele voetgangers,” aldus Sandra den Hamer, directeur van EYE. “Door dit initiatief kunnen zij die dag eenvoudig en snel van en naar Noord.”

‘IJpromenadeveer’, een initiatief van EYE, Shell en Café De Pont

 • Tussen de De Ruijterkade, steiger 14 (de steiger van de Fast Flying Ferry, 50 meter naast de opstapplek voor het Buiksloterveer) en de IJpromenade (de steiger voor EYE)
 • Alleen voor voetgangers
 • Gratis
 • Van 09:30 tot 21:00 uur

Tevens is het parkeerterrein (Tolhuisweg 5) van Projectbureau Noordwaarts bij EYE op 25 september gratis te gebruiken.

Reacties


2 Comments on this post

 1. Maar.. om de hoeveel minuten vaart die boot dan? En is hij echt sneller dan de gewijzigde Ijpleinveer?

  Jaja /
  • er kunnen maar 50 personen mee, dus als je echt snel wil zijn, neem dan de pont vanaf IJplein!

   luc / (in reply to Jaja)

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord