Fietsen door Noord

Fietsen door Noord. Er is niks lekkerders dan dat. Over hobbels en obstakels, langs nieuwbouwputten, over het sluisje, door Waterland met de wind en regen in je haar. Met je zoontje achterop op de pont naar de Overkant. Laat in de avond aangeschoten uit de kroeg je weg vinden naar huis naar de andere kant van Noord. Vol vertrouwen op je fiets.

Een half jaar geleden besloot ik om in mijn 39 jarig bestaan voor het eerst een echte nieuwe fiets voor mezelf te kopen. De tijd van afgeragde ‘oma-fiets-barrels’ was voorbij. Met een vierjarige die achterop moet kunnen en het gesleep met alle andere kinder-spullen kom je snel uit bij een transportfiets. Handig ook voor een kratje bier. Een Cortina U4, lekker goedkoop besteld op het internet. Wel zelf in elkaar sleutelen dan. Een matzwart ros, om door Noord mee te sjezen. Helemaal blij.

met sticker

Volgeplakt met ilovenoord, NDSM, Peroni en Tolhuistuin stickers parkeerde ik de hele zomer overal mijn fiets. Tot het moment dat ik vorige week naar de muur van Museum de Noord staarde (daar is het ilovenoord HQ), en een lege plek zag. Geen fiets. Fiets weg! Was ik gek geworden? Langzaam kom je tot het besef en acceptatie dat het geen droom is, maar dat je weer moet terugkeren naar  je oude ‘afgeragde-oma-fiets-barrel‘. Niet verzekerd namelijk. In dertien jaar wonen in Noord nog nooit overkomen. De knagende gedachte dat mijn fiets verdwenen is in een van de vele ‘vuilnis-ophaal-busjes’ die in Noord rond toeren stop ik snel weg.

De enige manier dit gevoel te verdrijven was na te gaan denken over toch weer een nieuwe fiets. Maar dan zonder compromis. De fiets die ik eigenlijk al heel lang wilde hebben … namelijk een Van Moof. Ja, een beetje posh in Noord, maar wel erg aanlokkelijk. En via Google stootte ik op een hele mooie 2e hands Van Moof bij Beekhoven Bikes. Meteen bellen: “Ja, helaas meneer. Die is net een half uur geleden gereserveerd door iemand ….. Maar we houden het voor U in de gaten.”

Van Moof 5.1 huppeldepup

Na vier dagen fietsen op ‘afgeragde-oma-fiets-barrel‘ is de maat vol. Ik rij naar Beekhoven Bikes en daar staat ie: de ‘Van Moof 3.1 M2-huppeldepup’. Mijn ontwerpersbrein laat een stoot dopamine door mijn lijf gieren, zodat alle gezonde verstand even naar achter wordt verdreven, en voordat ik het weet ben ik bijna om. Enig obstakel is dat er toch een kinderzitje op moet kunnen. Past dat? Effe kijken. Zijn daar die inkepingen op de drager voor? Verhip, de fietsenmaker ook weer wat geleerd. Geen tegen-argument meer, de kogel is door de kerk. IK WIL DIE FIETS!

even de bel vastzetten ...

Het meelevend personeel, doet er nog een extra slot bij voor de zekerheid (you never know), schroeft er een bel op en ik kan gaan! Geen matzwart meer, maar een zilvergrijs ros om op te sjezen, door Noord, naar de Tolhuistuin, langs de NDSM! Ik kom eraan! Doei ‘afgeragde-oma-fiets-barrel‘!

  • Eerder schreven we al over de nieuwe winkel van Beekhoven Bikes op de Draaierweg 16

ps: Mocht iemand mijn Cortina U4 spotten in Noord, laat het ons weten!

Reacties


ilovenoord