GEZOCHT: familiefilms uit Noord

Trouwen in Noord is hot! De expositie Trouwen van Museum de Noord is nog tot dit weekend te bezichtigen en ook EYE is dit thema niet ontgaan. Voor de Home Movie Day is EYE op zoek naar oude Super 8 familie films met als thema jubilea en huwelijken in en om Amsterdam-Noord. Wil je jouw familiefilm op het grote doek?

Stuur dan je zelfgemaakte (familie)film in vóór 10 oktober en maak kans op vertoning van je film op het grote doek in EYE tijdens Home Movie Day op 20 oktober.

Dit is de kans om nog onbekend maar historisch belangrijk materiaal te vinden en de schoonheid en het belang van amateur- en familiefilms te ontdekken. Bovendien kan iedere bezoeker aan Home Movie Da op 20 oktober één familiefilm naar EYE meebrengen om die samen met een archiefmedewerker op een viewer te bekijken en advies te krijgen over bewaarcondities of overzetting naar dvd. De groep medewerkers is beperkt dus kom op tijd.

Wat: 1 familiefilm per familie op Super 8, Normaal 8 of 16mm
Thema: jubilea en huwelijken in en om Amsterdam-Noord.
Lengte: maximaal ca. 10 minuten
Waar inleveren: Basement in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
Wanneer inleveren: ma t/m vr van 13-17u, tot 10 oktober
Hoe: goed inpakken en voorzien van naam, adres, telefoonnummer en e-mail.

Eigenaars krijgen bij afgifte een reçu retour en worden verzocht aanwezig te zijn bij vertoning van hun eigen film. De geselecteerde films worden in twee blokken vertoond tussen 12.00 en 15.30 uur. EYE behoudt zicht het recht op selectie voor vertoning; iedere ingeleverde film wordt dus niet automatisch vertoond.

Home Movie Day zoekt jullie films!

Reacties


ilovenoord