IJscuypje en BBrood openen op NDSM

Het wordt steeds beter op de NDSM. De schoolgaande dochter stond te juichen toen we laatst ‘ontdekten’ dat er filialen werden geopend van IJscuypje en BBrood recht tegenover de aanlegsteiger van het Houthavenveer en de NDSM-pont. ‘Dan kan ik na school een lekker ijsje gaan halen.’ Naast de horeca van de IJkantine, Pllek en Noorderlicht hebben we nu BBrood en IJscuypje aan het IJ, beter kun je het niet verzinnen.

De eigenaren/ondernemers van BBrood en IJscuypje hebben de handen ineen geslagen en in minder dan een maand tijd een gezamenlijke vestiging gebouwd waar brood wordt gebakken en ijs wordt bereid. Beneden de winkels voor brood en ijs, én een terras waar je je koffie kunt drinken. Boven, bijna af, nog een zitruimte met terras plus uitzicht.

BBrood en IJscuypje op de NDSM.

BBrood en IJscuypje

De routes om smakelijk brood te kopen hebben we 5 jaar geleden moeten verleggen na onze verhuizing naar Noord. Waren we gewend aan de volkoren broden van Hartog in Oost, in Noord bleek het toen lastiger te zijn om kieskeurige broodeters als wij tevreden te stellen. Via de Zeedijk fietsend ontdekten we BBrood. Smakelijke boterhammen en heerlijke belegde broodjes. BBrood heeft net als IJscuypje al meerdere zaken in de stad, en nu dus ook in Noord!

Voor IJscuypje kan de zomer niet lang genoeg duren. Eigenlijk houd ik niet zo van ijsjes, maar voor het schepijs van IJscuypje maak ik graag een uitzondering. De zaak verkoopt de klassieke smaken als vanille, chocolade, pistache, aardbei en citroen, maar in het roomijsassortiment staat onder andere ook appeltaart vermeld. Een overzichtelijk aantal smaken en naar eigen zeggen met natuurlijke ingrediënten samengesteld ijs in grote bollen op een oubliehoorn. Verrukkulluk!

En als de zomer voorbij is verandert IJscuypje in Stamppotje. Elke dag vers bereide winterse maaltijden. Laat die winter maar komen!

Reacties


2 Comments on this post

  1. Wat een geweldig initiatief!

    vliegenbos /
  2. Oude tijden herleven. Toen ik een kleuter was, hadden we een Italiaanse ijszaak om de hoek, die in de winter bontjassen verkocht. Venezia.
    Zie ik toch ineens de oplosing van het vossenprobleem, waar ik elders op IloveNoord over schreef. 😉

    Nancy Wiltink /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord