Laatste superweekend van de Tolhuistuin // 27 t/m 30 september

Het laatste weekend van de Tolhuistuin breekt helaas aan. Dus nog voor de laatste keer genieten van het terras aan de IJzijde, de grote zaal en de tuin. Donderdag in de IJzaal het fameuze “Het Liedje dat je meenam”, vrijdag in de tuin ‘Jardin du Gumbo’ eten bij het kampvuur en een optreden van deze 10-koppige Brassband, zaterdagmiddag een Freshcotton Garagesale en  ’s avonds het spetterende slotfeest met o.a Supercity!

We zetten het allemaal even op een rijtje, kom en geniet zolang het nog kan!

Donderdag 27 september

Het Liedje dat je meenam

Het Liedje dat je meenam

Deze avond gaat over de liedjes die de magie van zulke herinneringen kunnen oproepen, waar je ze ook uitpakt en afspeelt. Liedjes die misschien voor anderen niets bijzonders betekenen, maar die voor jou precies de beelden, de geuren en de herinneringen terugbrengen van een plek die niet meer bestaat, ook niet als je er nog eens terugkeert.

Vijf mensen nemen de singles, cassettebandjes en mp3tjes die ze bij zich hadden toen ze naar Amsterdam- Noord verhuisden. Of ze nu uit Istanbul, de Jordaan of Amersfoort kwamen, Noord was nieuw. En daar vonden ze houvast aan dat ene liedje. Die liedjes laten we horen, gevolgd door een brief van deze vijf mensen aan iemand die ze hebben achtergelaten – en een artiest die het liedje vertaalt naar hier en nu.

 • aanvang 20:00
 • IJZaal
 • € 10,- met ilovenoord/vuilpas € 5,-

Vrijdag 28 september

Jardin du Gumbo

“Groovin’ along the banks of the Mississippi”

Laat je op je laatste zomeravond in vervoering brengen door tal van akoestische acts in een reis door de tuin van het leven, waar verdriet, pijn maar ook plezier de boventoon voeren in een verhaal dat komt uit het hart. Authentiek, rauw en ongepolijst brengen kenners van klank hun kleinste emotie aan het licht door muzikaal maar ook in woord uitdrukking te geven aan wat ‘New Orleans’ behelst. Voor deze avond is de tuin het dakloze onderkomen voor een vette 10-koppige Brassband, stampende accordeonblues uit Lousiana met schrapend wasbord, spirituals en bluegrass uit de heuvels, een blues duo en een trad jazz kwartet, dit gelardeerd met verhaal en dans: van een grote zwaan-kleef- aan met publiek en muzikanten die als een slang door de menigte beweegt en de regie overneemt. Maak je op voor het muzikale verhaal `New Orleans, waarin je actief meegenomen wordt en je eigen hartslag de puls is voor een onweerstaanbare groove.

 • maaltijd vanaf 18:00 – 01:00 uur
 • in de Tuin
 • € 5,-
 • let op: er zijn maar 200 kaarten beschikbaar!

zaterdag 29 september

Fresh Cotton Garagesale

shop till ya drop

Tijdens de sale verkoop FreshCotton merken als Nike, Obey, Vans, The Hundreds, WoodWood, Penfield, Ontour. Carhartt, Revolution, Folk, Sixpack France, Saturdays NYC, Rascals, Converse, Eastpak en Suit voor super cheap. Vanaf €10,- voor een T-shirt, schoenen vanaf €25,-, jassen vanaf €45,-, Caps voor €10,- en heel veel sweaters en sweaters vanaf €25,-. Sla je slag voor de herfst, en zorg dat je er die onvermijdelijke winter warmpjes bij loopt. Een sale voor iedereen, met prijzen de armlastigen.

 • in het Paviljoen
 • 12:00 – 17:00 uur
 • gratis entree

Muzikale ode aan de Tent met: Tessa Nikopoulos, Ziehiereinier, Sjaan Duinhoven & RUA

Wat was het een prachtige zomer. En wat was het fijn dat als het regende de grote tent plaats bood voor mooie kunst, theater, verhalen en vooral muziek. We willen de tent een ode brengen door drie geweldige muzikanten en een heerlijk bandje te laten schitteren op ons kleine huiskamerpodiumpje!

 • in de Tuin
 • 20:00 uur
 • gratis entree

Slotfeest Zomer: Caspian Hat Dance + Supercity & La Bomba Total + DJ Rednas

Supercity - foto by Iona Hoogendoorn

Last chance to party!! Dit is de laatste Zomer in de Tolhuistuin avond. In de IJzaal is het een hete zomernacht met  live bands Caspian Hat Dance en Supercity en speciale gast La Bomba Total. Caspian Hat Dance start het feest met hun wilde sound van Eastern European gypsy/klezmer music, South American en Italian folk.
Supercity zorgt voor een warme hete dansnacht met hun mix van son, surf, mariachi, blues, afro-funk en gypsy-swing.

Supercity klinkt vuig en hard, dan weer aardig zelfs zwoel
Supercity doet uw podium veranderen in een schavot of een brandend vlot
Supercity verschaft uw gemoed de weerklank die het nodig heeft
Supercity gooit het op gevoel omdat er niets anders is
Supercity noemt het beestje bij de naam
Supercity heeft het slotakkoord overboord gegooid

 • vanaf 22:00 uur
 • IJzaal
 • € 5,-
NOORD (deel 1)

ps: t/m 30 september is ook nog de tentoonstelling NOORD (deel 1) te bezoeken in het Paviljoen, gratis entree!

Reacties


ilovenoord