Lunchen bij Jacques Jour (in Café Modern)

Lunchen in Noord. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Broodje bal, frietje van Pietje, tostietje bij het Cafe de Pont, een panini van ilPecorino en nu ook een echte warme ‘franse’ twee gangen-lunch! In Café Modern is het nu mogelijk via een soort ‘shop-in-shop’ concept te eten bij de dames van Jacques Jour. Lotte en Jessica, samen met de bedienende  Sophie & Sophie maken gebruik van de tijden dat Café Modern dicht is om elke dag iets anders op tafel te toveren.

Je kan dus niet veel kiezen, maar dat hoeft ook niet, de kaart van vandaag ziet er verrukkelijk uit en we gaan dan ook voor de twee gangen. Een met vis en de andere met vlees. Flammenkuchen hadden we nog nooit geprobeerd, maar wat een ontdekking. We nemen er een wit wijntje en een kannetje thee bij en laten onze smaakpapillen even overuren maken!

Eerst eten we een doperwtensoep met cantharellen (hallo herfst!!) met spinazie, munt en crème fraîche. Als hoofdgerecht dus de (nog onbekende) Flammenkuchen met pompoencrème met in biet gemarineerde kabeljauwrug …. aarrghhh wat lekker! De vleesvariant is met lardo, een soort spek. Beeld zegt meer dan woord … en ga vooral zelf proeven!

doperwtensoep met cantharellen

Flammenkuchen

Als het hotel helemaal af is, gaat Jacques Jour ook het ontbijt verzorgen voor de gasten van Café Modern. Van der Pek is wéér een aanwinst rijker!

Jacques Jour is 7 dagen per week geopend en serveren op maandag t/m zaterdag een (warme) twee gangen lunch voor ongeveer € 14,- en op zondag  is er een uitgebreider brunch menu met o.a oesters, oeufs en cocotte en bloody mary’s …. wie gaat er mee?

elke dag ...

Reacties


ilovenoord