The (auto-) mobile museum // 8 t/m 30 september

Met “The (auto-) mobile museum” gaat kunst- projectruimte Rhizomatic letterlijk de straat op – met een expositie in geparkeerde privé auto’s, een auto-parade en een echte première: een auto-bioscoop op de NDSM-Werf!

De eigenaren van de in Noord geparkeerde auto’s zijn uitgenodigd om hun voertuig als tijdelijke galerie-ruimte ter beschikking te stellen. Op deze manier ontstaat een mobiele en hybride galerie die zich kan verplaatsen en op verschillende plekken in Noord te zien is – een tentoonstelling met, in en over auto’s verspreidt over het hele stadsdeel. Rhizomatic heeft vijf kunstenaars uitgenodigd om een werk toe te passen op deze “in-auto-expo”. Voor de kunstenaars is het een interessante uitdaging om een werk te realiseren dat ontstaat in afspraak met de auto-eigenaar.

Als opening van deze Mobile Expositie vindt er een auto-parade plaats, dwars door Noord, samen met autobedrijven en garages uit Noord, met eigenaren van bijzondere auto’s en oldtimers die uitgenodigd zijn om een voertuig mee te laten rijden.

The (auto-) mobile museum

Met werken van

Met videokunst van en documentaires over:

Museum

Auto-parade

Met je blitse auto showen door noord? Dat kan!
Lekker drie uur patsen …. route:
Parkeerplaats van het winkelcentrum Waterlandplein bij de Aldi, via parkeerplaats Buikslotermeerplein (met 15 minuten pauze) – via Waddenweg en Meeuwenlaan – parkeerplaats supermarkt Dirk (met 15 minuten pauze) – via Havikslaan en Plein Spanje – via Wingerdweg en Sneeuwbalweg – naar de NDSM-Werf, via Kamperfolieweg – naar het Mosveld langs de marktplaats (met 15 minuten pauze)– van der Pekstraat – pont Buiksloterwegveer (met 15 minuten pauze) en terug naar de homemade markt van marktstraat/broedstraten op het Mosplein waar de auto’s een uur geparkeerd staan voor de feestelijke afronding van het evenement

  • Aanmelden voor de Auto-parade op 8 september kan via: christine@rhizomatic.nl

Auto-bioscoop

Op zaterdag 22 september 2012, 20 uur, op de NDSM-Werf kan je vanuit je auto of een daar neergestalde auto/canta whatever filmpjes pakken.

Bijvoorbeeld: Canta Mania!

Canta Mania toont een dertigtal invalidenvoertuigen die zich in allerlei patronen over een grasvlakte voortbewegen. Naarmate de video vordert wordt duidelijk dat niet om een vastomlijnde choreografie gaat, maar een vrije dans waarbij de bestuurders binnen een afgekaderd gebied hun eigen parcours bepalen. De video belicht op relativerende wijze een opdoemende subcultuur die lak heeft aan regels en restricties en een geheel eigen positie inneemt in ons gematerialiseerde geheugen.

Meer info op de site van Rhizomatic

Reacties


ilovenoord