Van der Pek wordt te gek – Sappie d'r bij?

De enige die kan claimen als eerste gezien te hebben dat de Van der Pekstraat hip en happening kan worden – en er ook naar gehandeld heeft, is natuurlijk Mick Sonnenfeld van Il Pecorino. Vorig jaar begon hij een Italiaans delicatessenwinkeltje halverwege de straat, dit voorjaar schoof hij op naar het begin en opende er een heuse pizzeria.

De eigenaren van Hotel de Goudfazant hebben het natuurlijk ook niet gek bekeken met het populaire restaurant Cafe Modern op het Van der Pekplein. Verder opende skateshop Thisissoul van Ivo Vegter onlangs zijn deuren en zijn er een kinderboekenwinkel, een vintagekledingwinkel en een designmeubelwinkel op komst.

Michel Walraven in gesprek in zijn nieuwe zaak Curious Orange

Maar de eerstkomende stap op weg naar de realisering van de ‘Haarlemmerdijk-potentie’ van Van Der Pekstraat moet worden de opening van Curious Orange, aanstaande zaterdag 22 september. Het betreft een juicebar waar je tevens Franse brocantemeubeltjes en oosterse cadeauartikelen kunt kopen.

Eigenaar Michel Walraven, vijf jaar geleden uit het centrum naar Noord verhuisd, over deze niet al te voor de hand liggende productcombinatie:  “We willen een plek creëren waar mensen een gezonde fruit- of groentesap kunnen drinken in een omgeving die aanvoelt als de gezelligste huiskamer van Noord. Mijn vrouw en ik hebben een passie voor retro en brocante meubels en we vinden het leuk om mensen te omringen met mooie spullen terwijl ze hun sap of  ontbijt bij ons halen. En als ze verliefd worden op de stoel waar ze op zitten, kunnen ze hem voor een betaalbare prijs meenemen.”

Oosterse lampen ...

Reacties


ilovenoord