VLUCHT in het Vliegenbos // 16 september

Op 16 september speelt de voorstelling VLUCHT eenmalig in het Vliegenbos in Amsterdam Noord.

Het is 1953. Twee broers, succesvolle bankiers, schrijven hun memoires. Ze botsen regelmatig; wie weet het best te verwoorden hoe hun leven tot nu toe is gelopen? En welke rol speelt het overlijden van hun vader, 10 jaar eerder? Vlucht is een voorstelling over natuur versus machine, hoofd versus hart. Een verhaal over familiebanden en idealen.

De voorstelling wordt gespeeld in het Vliegenbos te Amsterdam-Noord, dat dit jaar 100 jaar bestaat. Voor Vlucht is geput uit de rijke historie van dit bos en het stadsdeel, al is de uiteindelijke voorstelling niet gebaseerd op feiten en pretendeert het zeker niet om historisch accuraat te zijn.

Stadstoneelschrijver

Vlucht is de laatste voorstelling in de serie Stadstoneelschrijver-producties, een project waarbinnen schrijver en regisseur Jedidjah Julia Noomen gedurende een jaar iedere maand een nieuw stuk maakte over Amsterdamse wijken en actualiteiten. Het idee voor Vlucht kwam vandaan bij spelers Jasper Stokman en Martijn Wever, die graag een stuk over twee broers wilden spelen en zich vastbeten in de geschiedenis van het Vliegenbos en omgeving. Het resultaat is een kleine, intieme voorstelling.

NB: Hoewel de voorstelling ’s middags speelt, is het geen kinder/familievoorstelling!

VLUCHT

Reacties


ilovenoord