BOX 71: Kunstenaars en bewoners geven de Banne meer kleur // vanaf 8 oktober

Beeldend kunstenaars van de Kleurstraat geven samen met buurtbewoners meer kleur aan de Viermasterstraat en Klipperstraat in de Banne Zuid.

De onderdoorgang van de flat in de Viermasterstraat.

De stedelijke vernieuwing in de Banne Zuid is goed zichtbaar. Langs de IJdoornlaan krijgt het nieuwe winkelcentrum steeds meer vorm en worden talloze appartementen gebouwd. De troosteloze flats langs de Schepenlaan zijn gesloopt en grotendeels al vervangen door moderne nieuwbouw. Tussen de Banne Buikslootlaan en het Koopvaardersplantsoen staan inmiddels ook mooie nieuwe woningen.

De straten in de bocht van de Banne Buikslootlaan zijn nog wel typerend voor de bouw uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Eentonige flats met lange rijen garageboxen. Naar de huidige maatstaven niet echt een toonbeeld van modern wonen, alhoewel het er op een zonnige herfstdag niet eens zo beroerd uitziet.

Stichting Broedstraten/Kleurstraat start op 9 oktober een nieuw project in de buurt. In het project BOX 71 zullen kunstenaars samen met buurtbewoners hun woonomgeving meer kleur gaan geven. Zo krijgt de verwaarloosde onderdoorgang van de flat in de Viermasterstraat een nieuw gezicht en ondergaat garagebox 71 in de Klipperstraat een ware metamorfose.

Het hoofdkwartier van het project is in garagebox 71 in de Klipperstraat, waar op dinsdag, woensdag en donderdag buurtbewoners welkom zijn voor een kop koffie en zelf iets kunnen maken, doen of bedenken voor hun buurt.

Programma:
Kinderen verslaan het Nu met Oude Media – door Frouwkje Smit en Jona Dekker
Maak samen een levensgrote kijkdoos & ga mee naar het EYE Filmmuseum

Herbarium van een garage eiland – door Sandra Claesen
Verzamel planten en bloemen en werk mee aan het Behang van de Banne

Kringloopatelier BOX 71 – door Katja van Heesch
Maak van je ergernis iets moois in het Kringloopatelier

Waar: (Garage) BOX 71 in de Klipperstraat in de Banne, Amsterdam-Noord.
BOX 71 is open vanaf 8 oktober t/m december, op dinsdag & woensdag & donderdag: doorlopende tentoonstelling in de onderdoorgang aan de Viermasterstraat.

www.broedstraten.nl

BOX 71 is een initiatief van Stichting Broedstraten in samenwerking met Stadgenoot, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Wijkaanpak/Stadsdeel Noord en EYE Filminstituut.

Reacties


ilovenoord