Er zit weer leven in het Zonnehuis! Maar waar blijft Sam Malone?

Afgelopen februari liep het Zonnehuis tegen een dramatische sluiting aan. We hebben het allemaal kunnen lezen op ilovenoord. Met vereende krachten is op dit moment het Zonnehuis weer nieuw leven in geblazen in de vorm van Cultuurhuis Noord.

Cultuurhuis Noord

Het Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan, een monumentaal verenigingsgebouw met prachtig theater, is sinds begin 2012 nog steeds zonder duidelijke bestemming. Maar, er borrelt van alles. De vele bewonersinitiatieven om het gebouw voor de buurt te open te houden beginnen hun vruchten af te werpen. Eén hiervan is het muziekpodium in de Blauwe zaal. Vanaf oktober is er iedere twee weken op vrijdagavond muziek, namelijk de Wessiesessie of  het Muziekcafé georganiseerd. Op basis van een Poll gehouden onder buurtbewoners mogen er allerlei genres voorbij komen, met als gemene deler: niet te gepolijst, recht uit het hart en met kwaliteit.

Het orkest Brasta

De avonden zijn een initiatief van Cultuurhuis Noord. Het Cultuurhuis is opgericht als bewonersinitiatief en streeft het open houden voor het Zonnehuis voor de bewoners van Noord-West Amsterdam na.  Het Cultuurhuis wordt mede ondersteund de Deelraad Amsterdam-Noord.

Op 12 oktober wordt de WessieSessie gestart met Brasta en het Muziekcafé op 26 oktober met Spanjer, Van Dijsseldonk en Planteijdt. Op beide avonden is de zaal open om 20.30 en start het concert om 21.00 uur.

Sam Malone gezocht!

Ben jij de nieuwe Sam Malone?

Het Zonnehuis is op zoek naar een Sam Malone. Heel simpel een horeca‐ondernemer die een plek kan creëren waar ‘everybody knows your name and they are always glad you came’. Van het type ‘Nouveau Ruig’ zoals het Parool dat noemt. Zoals de geweldige mannen van Cafe Modern of de Fa. Speijkervet. Of is de buurt misschien toe aan een Coffee Company of Stadskantine op het enige Amsterdamse plein met de allure van het Parijse Place des Vosges?

Meer informatie: Nathalie van Loon (06‐27123811) of via fijnzonneplein@gmail.nl

Lees ook:

Reacties


ilovenoord